Bagaimana dakwat pengalir memenuhi permintaan pasaran

- Jan 13, 2017-

Oleh Michael Wagner, Pengurus Kejuruteraan, baru produk Reka bentuk, Butler Technologies, Inc

Todayand #39; s pengguna satu produk yang cepat, pintar dan mudah dan pengalir dakwat akan menyampaikan tuntutan mereka.

Pengalir dakwat akan perkembangan terbaru dalam elektronik dicetak, bahawa kategori gunatanah yang luas daripada barang yang lama telah menghubungkan jurang litar elektrik antara manusia dan mesin. Dengan memanfaatkan dekad pengetahuan di dalam industri dan kemajuan terkini dalam pengalir dakwat, Sains hari ini dicetak elektronik menyediakan penyelesaian yang menyentuh kehidupan seharian hampir semua pengguna. Syarikat-syarikat yang gagal untuk memuaskan hati pengguna ini terikat untuk kehilangan tanah kepada pesaing yang bersedia untuk menerima teknologi baru.

Dakwat pengalir mengurangkan berat badan, kerumitan dan kos

Dan bukannya perayaan tradisional terukir pengeluar tembaga, boleh menggunakan pengalir dakwat seperti silver, karbon dan lain-lain polimer tebal filem (PTF). Pengalir dakwat boleh dicetak pada substrat ringan yang pelbagai sebagai poliester, polycarbonates, polyurethanes dan kertas. Penggunaan substrat ringan ini membuka pintu untuk lebih kreativiti dalam pembangunan produk dan kerumitan kurang dalam pengeluaran.

Dengan mengurangkan kerumitan produk, Syarikat boleh menyedari pengurangan sepadan dalam bahan-bahan, pemasangan dan kos rantaian bekalan. Selain itu, kerana dakwat pengalir aditif dalam alam semula jadi, pengeluar boleh menghapuskan sisa aliran dan kos berkaitan yang dihasilkan dari tembaga etching.

Apa-apa had pengalir dakwat yang kekal yang amalkan oleh gergasi bahan-bahan seperti DuPont. Nasib baik untuk pengilang, Kebanyakan jurang antara pengalir dakwat dan litar flex tembaga tradisional tidak lama lagi akan menjadi satu perkara yang sebelum ini.

Nilai pengesan ghaib

Memandangkan kekerapan dan kos yang rendah alat-alat elektronik yang dicetak di hari ini, pengguna akhir jarang mempertimbangkan teknologi yang menjadikan tanda peranti ini. Sebagai contoh, ramai orang mengaitkan diagnostik elektrokardiogram (ECG) dengan elektronik cetak. Penggunaan dakwat pengalir, Walau bagaimanapun, telah menjadi pemangkin untuk menggantikan elektrod-elektrod yang tegar, menyusahkan dengan yang lebih selesa, murah dan boleh guna sensor tuala wanita yang digunakan semalam.

Aplikasi lain sedang pesat membangun dengan pesat berasaskan dakwat elektronik bercetak adalah kategori gunatanah yang luas wearables. Peranti yang menggunakan dakwat headband dan boleh dibasuh boleh menjadi haba dipindahkan ke suatu pakaian dan digunakan untuk mengukur impuls elektrik yang dicetuskan oleh pergerakan otot. Wearables yang sudah muncul dalam sektor sukan dan perubatan dan akan cepat mencari jalan mereka ke dalam industri-industri lain.

Pembungkusan bijakmerupakan aplikasi berasaskan dakwat pengalir lain. Litar PFT terbenam dalam pembungkusan produk ternyata berjaya meningkatkan proses kawalan inventori bagi pemborong dan peruncit. Teknologi setanding label walaupun telah diregangkan memandu kempen pemasaran kreatif.

Apa yang telah IoT ada kena mengena dengannya?

DalamInternet akan perkara-perkara (IoT)adalah merujuk kepada hakikat bahawa segala-galanya adalah, atau tidak lama lagi akan, disambungkan ke Internet. Industri elektronik yang dicetak adalah betul-betul di tengah-tengah tindakan IoT. Kemajuan dalam pengalir dakwat telah memulakan gelombang baru penyelesaian elektronik yang dicetak pada satu masa ketika pasaran sedang lapar bagi permohonan baru dan kreatif. Malah, sumber-sumber industri menganggarkan bahawa lebih dari sedozen muncul aplikasi elektronik cetak berada di ufuk, aplikasi yang akan membuktikan permainan penukar dalam perubatan, Automotif, sukan, Hiburan, aeroangkasa, tekstil, Keselamatan dan sektor-sektor lain.

Panjang dan pendek itu? Kemajuan dalam pengalir dakwat akan memberi pengguna apa yang mereka inginkan secara harian: cepat, pintar, alam sekitar selamat dan pengguna produk yang mesra.

Syarikat-syarikat yang masih teragak-agak untuk menceburi penyelesaian elektronik cetak tidak lama lagi akan mendapati diri mereka berpihak yang lemah berdaya saing. Selain penjimatan kos serta-merta terlepas dan pengalaman pengguna akhir lebih baik, syarikat-syarikat ketinggalan akan kepuasan pelanggan mungkin pengorbanan. Dalam pasaran yang kompetitif ini, itulah tak okay.

Michael Wagner adalah Pengurus Kejuruteraan, pembangunan produk baru bagiButler Technologies, Inc, terletak hanya di luar Pittsburgh, Pennsylvania. Butler teknologi banyak terlibat dalam penyelidikan dan pembangunan pengalir dakwat, substrat fleksibel dan elektronik cetak Reka bentuk dan pengeluaran. Butler teknologi membantu syarikat-syarikat yang membangunkan aplikasi elektronik dicetak mereka serta alternatif kepada litar tradisional untuk diagnostik perubatan, peralatan automotif, aplikasi Keselamatan, tekstil dan beberapa sektor-sektor industri yang lain. Orang hubunganMichael Wagner.

Sepasang:Rendah-suhu berikut sangat pengalir dakwat Perak untuk elektronik yang fleksibel Seterusnya:Dakwat pengalir 2016 pasaran-2026: Ramalan, teknologi, pemain