Laporan penyelidikan IDTechEx baru pada barangan elektronik bercetak, organik dan fleksibel

- Feb 10, 2017-

Penyelidikan IDTechEx, sebuah pembekal terkemuka bagi penyelidik pasaran, Risikan Perniagaan dan acara-acara pada teknologi baru muncul, mengumumkan kewujudan satu laporan baru,Andamp bercetak, organik; Fleksibel elektronik ramalan, pemain andamp; Peluang 2017-2027

Laporan ini menyediakan gambaran paling komprehensif mengenai topik ini, memberikan unjuran terperinci sepuluh tahun oleh peranti taip. Pasaran dianalisis oleh Wilayah, bercetak vs bebas dicetak, tegar vs fleksibel, bukan organik vs organik, kos bahan-bahan proses vs kos dan banyak lagi. Aktiviti-aktiviti lebih 1,000 Syarikat-syarikat peneraju diberi, kerana penilaian pemenang dan rugi datang.

Dalam laporan IDTechEx menilai setiap komponen teknologi membolehkan berdasarkan keperluan pasaran - tidak menolak teknologi. Kami mengeluarkan sepuluh tahun ilmu Penjejakan sektor ini dan menyediakan unjuran terperinci, sempurna, kedudukan strategik dan penilaian terhadap aliran, andquot; topicsandquot Panas; dan peluang-peluang yang tidak dipenuhi.

Laporan khusus berucap gambaran besar - termasuk paparan OLED dan lampu, kepada photovoltaics filem nipis untuk pengesan fleksibel dan banyak lagi. Penting lagi, ia merangkumi bukan sahaja elektronik yang dicetak, organik dan/atau fleksibel sekarang, tetapi ia juga meliputi orang-orang yang akan menjadi. Mengatasi realistik, produk sedia ada, kajian kes dan kemunculan produk baru akan diberikan, begitu juga dengan masalah dan peluang untuk tahun-tahun akan datang.

Organisasi lebih 3,000 sedang mengikuti elektronik bercetak, organik, fleksibel, termasuk percetakan, elektronik, bahan-bahan dan Syarikat-syarikat pembungkusan. Manakala sebahagian daripada teknologi ini kini digunakan - malah terdapat tiga sektor yang telah mencipta bilion dolar pasaran - lain-lain adalah diuruskan bagi tujuan komersil embrio.

Faedah-faedah ini elektronik baru banyak - terdiri daripada kos yang lebih rendah, prestasi, fleksibiliti, ketelusan, kebolehpercayaan, lebih baik kelayakan alam sekitar dan banyak lagi. Banyak permohonan-permohonan baru dibuat, dan di mana produk elektrik dan elektronik yang sedia ada akan terjejas, tahap akan berubah.

Laporan IDTechEx ini secara meluas diselesaikan membawa ia semua bersama-sama, dengan fokus tertentu terhadap permohonan dan penilaian kuantitatif bagi peluang.

IDTechEx mendapati bahawa jumlah pasaran elektronik bercetak, fleksibel dan organik akan bertambah dari $29.28 bilion pada tahun 2017 kepada AS $73.43 bilion 2027. Majoriti itu adalah OLEDs (organik tetapi tidak bercetak) dan pengalir dakwat digunakan untuk pelbagai aplikasi. Lain tangan, headband elektronik, logik dan ingatan, sensor filem nipis merupakan segmen yang lebih kecil tetapi dengan besar pertumbuhan berpotensi kerana ia muncul dari Randamp; D.

Jika anda sedang mencari untuk memahami gambaran besar, peluang, anda boleh menangani masalah atau bagaimana anda boleh mula menggunakan teknologi ini dan implikasi yang terlibat, laporan ini adalah satu kemestian. Dikaji oleh pakar perunding IDTechEx pelbagai bahasa yang bertapak di negara-negara empat dan tiga benua, laporan ini membina sepuluh tahun daripada pengetahuan berhubung industri.

Sepasang:Saringan dari kulat filamen antimikrobial Perak Tiny sintesis Seterusnya:Pasaran elektronik cetak dijangka mencapai US$ 65.0 bilion menjelang 2024; Permintaan untuk pembungkusan bijak perubahan permainan untuk pesaing | TMR