Pembangunan aplikasi sebatian bukan organik

- Oct 10, 2017 -

Penggunaan silikon organik kompaun siap bagi pembangunan silikon kompaun penyimenan siap tahan rintangan air dan asid disebabkan oleh syarat-syarat Kejuruteraan yang kompleks, ada air asid sebelum dan selepas Pemanasan daripada yang Projek, atau dalam kepanasan peranan kompaun sederhana, bukan organik asid memerlukan bahan-bahan refraktori mempunyai rintangan haba dan rintangan asid kepada air. Kompaun bukan organik yang spesimen refraktori unheated air kaca yang tenggelam dalam pelbagai jenis dan kepekatan asid lihat Jadual dalam simpanan air daripada kekuatan Menyimpan asid menurun daripada di udara pengawetan kekuatan juga menurun.

Kerana terdapat ketiadaan tindak balas antara silikat yang dan asid di dalam air, asid silicic gel tidak lagi dihasilkan, tetapi perkara itu larut dibubarkan, struktur adalah tidak ketat, kompaun organik kekuatan jatuh, sebaliknya, semakin tinggi kepekatan asid refraktori kekuatan lebih tinggi, yang menunjukkan bahawa peranan asid dan silikat mengukuhkan, meningkatkan kekuatan.

Prestasi tinggi suhu siap sodium silikat, sifat-sifat asid dan air rintangan dan sodium silikat, natrium fluorida kandungan, agregat jenis, dalam pengeluaran perlu dikawal ketat. Modulus sodium silikat adalah harta suhu tinggi refraktori. Rintangan air dan asid kompaun organik boleh mempunyai kesan signifikan, modulus yang tinggi, rintangan asid yang baik dengan suhu yang tinggi modulus prestasi rendah akan mengurangkan sifat-sifat ini. Secara umumnya pilihan modulus adalah lebih baik.

Di rumah dan di luar negara, penggunaan sebatian silikon yang bukan organik dalam bahan-bahan refraktori telah dilaporkan, dan teknologi baru dan bahan-bahan yang telah dibangunkan. Bukan organik kompaun disarankan bahawa bahan-bahan refraktori yang sesuai untuk pelbagai keadaan pengeluaran perindustrian perlu dibangunkan untuk memenuhi keperluan pelbagai industri.

Terdapat dua jenis air di dalam sel, yang air percuma dan menggabungkan air. Gabungan air dan bahan-bahan lain merupakan satu komponen penting struktur sel, sebatian organik merangkumi kira-kira 4.5%, air percuma yang wujud dalam bentuk percuma, adalah pelarut yang baik untuk sel-sel, boleh juga terus mengambil bahagian dalam reaksi kimia biologi , tetapi juga mengangkut nutrien dan bahan buangan. Satu perkataan, semua kegiatan hidup semua jenis organisma adalah tidak boleh dipisahkan daripada air.

Kebanyakan garam bukan organik dalam sel-sel yang wujud di negeri-negeri yang beralkali, walaupun kandungan mereka sangat kecil, tetapi ia mempunyai banyak peranan penting: beberapa garam bukan organik merupakan komponen penting beberapa sebatian kompleks dalam sel-sel, seperti FE adalah komponen utama sabit, MG adalah bahan penting daripada molekul klorofil. ; Pelbagai garam bukan organik adalah penting untuk mengekalkan aktiviti kehidupan sel-sel dan organisma, kompaun bukan organik seperti kewujudan ion-ion kalsium dalam darah terlalu tinggi menyebabkan sawan; Hal ini juga penting untuk mengekalkan keseimbangan asid-asas sel-sel.


Sepasang:Kristal tak berwarna Silver nitrat Seterusnya:Keselamatan alam sekitar Perak Nanoparticle