Kompaun bukan organik yang sama

- Oct 17, 2017 -

(l) pada masa ini, terdapat berjuta-juta jenis sebatian organik yang dijumpai di alam semula jadi dan hanya kira-kira 100,000 daripada bahan-bahan organik. Ini adalah kerana karbon terikat kepada atom karbon melalui ikatan kovalen yang teguh. Kompaun bukan organik membentuk rantaian karbon yang panjang. Sebagai contoh, atom karbon dan hidrogen boleh membentuk pelbagai jenis hidrokarbon seperti metana, ethane, propane dan sebagainya. Ini adalah salah satu sebab utama untuk pelbagai sebatian organik. Dalam semua jenis organik semulajadi, mereka biasanya terdiri daripada beberapa unsur, sebatian organik selain daripada karbon, hampir sentiasa mengandungi hidrogen, sering mengandungi oksigen, nitrogen, dan beberapa juga mengandungi sulfur, fosforus dan sebagainya.

(2) fenomena Heterogen di organik yang sangat biasa, tetapi bahan-bahan bukan organik adalah jarang berlaku. Sebatian organik yang banyak mempunyai bahan kimia dan berat molekul yang sama, tetapi mereka sifat fizikal dan kimia sering berbeza sangat. Sebagai contoh, formula molekul daripada etanol dan dimetil eter tidak melepasi adalah c2h6o, kompaun organik jisim molekul relatif adalah 46.07, tetapi mereka adalah dua sebatian kimia yang berbeza kerana atom dalam molekul akan disusun dalam susunan yang berbeza.

Fenomena Heterogen adalah satu lagi sebab yang penting yang membawa kepada pelbagai jenis sebatian organik.

(3) takat lebur bahan organik pepejal adalah tidak tinggi, biasanya tidak lebih daripada $number. 2 ~ 673.2K. Kehadiran air, sebahagian besar bahan organik boleh dirakam, sebatian organik dalam unsur-unsur karbon telah ditukar kepada CO2, unsur-unsur hidrogen telah ditukar kepada $literal, dan nitrogen ditukarkan kepada nitrogen.

(4) terdapat sebarang hartanah jelas covalent ikatan antara atom dalam molekul organik. Oleh itu, Tempahan organik milik Nonelectrolyte, ia tidak larut dalam air dan larut dalam pelarut organik, sebatian organik dan tindak balas antara organik sering lambat dan sering memerlukan penggunaan pemangkin.

(5) banyak sebatian organik mempunyai fungsi fisiologi yang khas, yang merupakan pembawa, bahan atau produk dalam proses aktiviti kehidupan, seperti enzim, hormon, vitamin dan sebagainya.

Syarat permohonan siap sebatian organik silikon untuk pembangunan silikon kompaun penyimenan siap tahan rintangan air dan asid kerana kompleks Kejuruteraan, bukan organik majmuk terdapat asid air sebelum dan selepas itu Pemanas projek, kompaun organik atau kepanasan peranan asid sederhana, memerlukan bahan-bahan refraktori mempunyai rintangan haba dan rintangan asid kepada air. Spesimen refraktori unheated air kaca yang tenggelam dalam pelbagai jenis dan kepekatan asid lihat Jadual dalam simpanan air daripada kekuatan Menyimpan asid menurun daripada di udara pengawetan kekuatan juga menurun.

Prestasi tinggi suhu siap sodium silikat, sifat-sifat asid dan air rintangan dan sodium silikat, jenis agregat, kandungan natrium fluorida, sebatian organik dalam pengeluaran perlu dikawal ketat. Modulus sodium silikat adalah harta suhu tinggi refraktori. Rintangan asid dan air boleh mempunyai kesan signifikan, modulus yang tinggi, rintangan asid yang baik dengan suhu yang tinggi modulus prestasi rendah akan mengurangkan sifat-sifat ini. Secara umumnya pilihan modulus adalah lebih baik.

Di rumah dan di luar negara, penggunaan sebatian silikon yang bukan organik dalam bahan-bahan refraktori telah dilaporkan, dan teknologi baru dan bahan-bahan yang telah dibangunkan.


Sepasang:Kompaun bukan organik yang digunakan sangat luas Seterusnya:Kristal tak berwarna Silver nitrat