Kompaun bukan organik boleh menghasilkan A Lot Of Heat

- Jun 01, 2017 -

Bukan organik Kompaun Pure anhydrous natrium hidroksida adalah setengah tembus terang putih, kristal pepejal. Natrium hidroksida adalah sangat mudah untuk larut dalam air, Kompaun Inorganic kenaikan kelarutan dengan peningkatan suhu, boleh melepaskan banyak haba apabila membubarkan. larutan akueus Its mempunyai astringen dan perasaan yang berkrim, penyelesaian menganggap alkali yang kuat, mempunyai alkali semua keluasan itu. Terdapat dua jenis pepejal dan cecair soda kaustik: tulen pepejal soda kaustik adalah putih, dengan blocky, tidak stabil, Inorganic Kompaun berbentuk batang, berbutir, rapuh; tulen cecair soda kaustik adalah cecair telus tanpa warna. Natrium hidroksida juga larut dalam etanol, gliserin, tetapi tidak larut dalam eter, aseton Inorganic Compound, ammonia cecair. tindakan menghakis pada serat, kulit, kaca, seramik Kompaun bukan organik, dan lain-lain haba dibebaskan apabila dicairkan dengan penyelesaian dibubarkan atau pekat, dan tindak balas dengan asid bukan organik boleh menghasilkan sejumlah besar haba, menghasilkan garam sama, dan bertindak balas dengan logam aluminium dan zink , boron bukan logam dan silikon untuk melepaskan hidrogen; Ia boleh mendakan ion logam daripada larutan akueus untuk menjadi hidroksida, Kompaun bukan organik dan boleh membuat tindak balas saponification minyak, menghasilkan asid organik natrium garam dan alkohol yang sama, ini adalah prinsip mengeluarkan minyak dari fabrik.

Tatanama sebatian bukan organik hendaklah bertujuan untuk perwakilan ringkas dan tepat mengenai komposisi dan struktur bahan yang dinamakan. Kompaun bukan organik ini memerlukan penggunaan nama unsur, akar atau asas untuk menyatakan komposisi bahan itu, dan "kata depan kimia" (fungsi kata nama) untuk menyatakan sambungan setiap komponen dalam bahan.

gas tidak berwarna tidak berbau, masam, boleh larut dalam air (nisbah jumlah 1: 1), sebahagian daripada pembentukan asid karbonik. Karbon dioksida gas digunakan dalam industri industri dan gula alkali-membuat, Kompaun bukan organik dan digunakan untuk pelindapkejutan tuangan keluli dan pembuatan utama dan putih. Boleh dibakar oleh karbon di udara berlebihan atau marmar, batu kapur, dolomit calcined atau dengan kesan asid, adalah kapur, penapaian dan industri lain oleh-produk. Karbon dioksida secara amnya tidak membakar dan tidak menyokong pembakaran, di bilik ketumpatan suhu daripada udara lebih besar, pengembangan dipanaskan akan berkumpul di bahagian atas, sering digunakan sebagai agen pemadam api. Bukan organik Kompaun karbon dioksida adalah bahan mentah yang amat diperlukan untuk fotosintesis tumbuhan hijau, yang biasanya digunakan sebagai baja di rumah hijau. karbon dioksida pepejal, biasanya dikenali sebagai ais kering, boleh menyerap banyak haba apabila diluhurkan, dan dengan itu digunakan sebagai bahan penyejuk, seperti hujan tiruan, dan sering digunakan dalam koreografi untuk membuat asap.

sebatian bukan organik. Secara amnya merujuk kepada unsur-unsur unsur-unsur karbon selain daripada kawasan itu, seperti air, garam, asid sulfurik, kapur dan sebagainya. Tetapi beberapa sebatian karbon yang mengandungi mudah seperti karbon monoksida, karbon dioksida, asid karbonik, karbonat, dan karbida juga dikaji sebagai bahan-bahan bukan organik kerana komposisi dan sifat-sifat mereka adalah sama dengan bahan-bahan bukan organik. Sebahagian besar bahan-bahan bukan organik boleh dikelaskan kepada oksida, asid, alkali, garam empat categorie


Sepasang:Responsif Nanopartikel Perak Seterusnya:Analisis Silver Nitrate Chemical