Kompaun Kompaun Bukan Organik

- Jun 28, 2017 -

Magnesium sulfate heptahydrate adalah sebatian magnesium, Kompaun Inorganik juga dikenali sebagai garam cirit-birit, pahit belerang, garam cirit-birit, garpu jenis MgSO4 · 7H2O, Kompaun Organik yang tidak terkecuali jisim molekul 246.47, putih atau tidak berwarna kecil serong dan kristal kolumnu serong, Dan sedikit pahit, larut dalam air, sedikit larut dalam etanol, stabil dalam udara lembap di bawah 48.1 ℃, mudah untuk cuaca di udara kering panas; Kompaun bukan organik di atas 48.1 ℃, kehilangan air kristal, menjadi Magnesium sulfat hexahydrate, dan dengan perubahan suhu secara beransur-ansur akan mengeluarkan penghabluran air menjadi magnesium sulfat anhidrat. Magnesium sulfate heptahydrate adalah produk kimia anorganik yang penting, Kompaun Inorganik menggunakan rangkaian yang sangat luas, boleh digunakan dalam industri, pertanian, makanan, perubatan dan industri lain.

1, gred magnesium sulfat heptahidrat boleh digunakan sebagai makanan tambahan dalam magnesium, magnesium sulfat adalah baja yang sangat penting, kerana ia dapat memberikan nutrisi yang kaya untuk tanaman;

2, perubatan kelas magnesium sulfat heptahidrat boleh digunakan untuk cathartic, penyelesaian tepu lapisan topikal, anti-radang, pembengkakan, detoksifikasi, kesan analgesik, dan menghalang sistem saraf pusat, peranan anti-kekejangan;

3, magnesium sulfat heptahidrat gred industri boleh digunakan untuk percetakan dan pencelupan kain kapas nipis, kapas, agen penimbang sutera, produk kayu, pengisi; Rawatan air sisa industri, air sisa menjadi kondensat dan pemendapan untuk menjadikannya sebagai piawaian kumbahan.

4, dalam industri mikroba, magnesium sulfat hetahidrat boleh digunakan sebagai bahan-bahan sederhana, adunan bru, menambah magnesium air mendidih, lakukan sumber nutrien semasa penapaian.

5, industri magnesit, bahan bersimen magnesia dalam simen magnesium sulfida, adalah untuk magnesium sulfat sebagai bahan mentah utama, sehingga larutan magnesium sulfat ke dalam magnesium sulfida sebagai salah satu jenis modifier. Dengan magnesium sulfat dan magnesium oksida bercampur dicampur, pembentukan magnesium bahan terpaku bahan.

Kualiti magnesium sulfur ini sepatutnya memenuhi keperluan HG / T 2680-2009, dan kualiti penampilannya sepatutnya memenuhi keperluan 5.1 dalam HG / T 2680-2009. Kompaun Organik Standard ini menentukan keperluan, kaedah ujian, peraturan pemeriksaan, penandaan, pelabelan, pembungkusan, pengangkutan dan penyimpanan magnesium sulfat industri.

Kehadiran air di dalam sel adalah air bebas dan air gabungan, digabungkan dengan air dan bahan-bahan lain, merupakan komponen penting dalam struktur sel, Komponen Inorganik yang menyumbang kira-kira 4.5%; Air bebas dalam bentuk bebas, adalah pelarut sel yang baik, juga boleh terlibat secara langsung dalam tindak balas biokimia, Kompaun Organik tetapi juga pengangkutan nutrien dan sisa. Segala-galanya, semua aktiviti hidup pelbagai organisma tidak dapat dipisahkan dari air.

Sebilangan besar garam anorganik dengan kehadiran keadaan ionik, Kompaun Inorganik walaupun kandungannya sangat kecil, tetapi terdapat banyak peranan penting: beberapa garam anorganik adalah beberapa komponen penting dalam sebatian intraselular, seperti Fe adalah komponen utama hemoglobin, Organik Kompaun Mg Komponen molekul klorofil yang perlu; Banyak ion garam tak organik untuk penyelenggaraan sel dan organisma mempunyai peranan penting dalam aktiviti kehidupan, Kompaun Organik seperti kandungan kalsium darah terlalu rendah akan muncul sawan; Garam tak organik untuk mengekalkan asid sel dan keseimbangan alkali juga penting


Sepasang:Perak Nitrat Daripada Rawatan Seterusnya:Pendekatan Kompaun Bukan Organik