Pembangunan sebatian bukan organik

- Jul 10, 2017 -

Sebatian organik silikon penyimenan refraktori permohonan pembangunan silikon sebatian simen refraktori bahan tahan air rintangan disebabkan oleh syarat-syarat Kejuruteraan yang kompleks, bukan organik kompaun projek sebelum dan selepas kepanasan asid dan medium air, kompaun organik atau haba apabila peranan medium asid, memerlukan siap haba dan rintangan asid dan air. Spesimen refraktori unheated air kaca yang tenggelam dalam pelbagai jenis dan kepekatan asid di dalam Jadual selepas penyimpanan di dalam air berbanding di dalam kekuatan Menyimpan asid menurun, daripada udara pengawetan kekuatan juga menurun.

Kerana terdapat tidak sama di dalam air dengan asid antara silikat dan tindak balas asid, gel silikat tidak lagi dihasilkan, tetapi akan membubarkan bahan larut, struktur adalah tidak ketat, keamatan menurun, sebaliknya kepekatan asid yang lebih tinggi refraktori kekuatan juga tinggi, kompaun bukan organik yang menunjukkan bahawa peranan asid dan silikat adalah diperbaiki, akan meningkatkan kekuatan.

Prestasi refraktori suhu tinggi sodium silikat, asid dan rintangan air dan jenis sodium silikat, sodium fluorosilicate kandungan, jenis, agregat kompaun bukan organik dalam pengeluaran perlu ketat dikawal. Modulus sodium silikat suhu tinggi prestasi bahan refraktori. Asid kompaun organik dan rintangan air mempunyai kesan ketara, modulus yang tinggi, sebatian organik dengan rintangan asid dan air yang baik dan modulus prestasi tinggi suhu yang rendah akan mengurangkan sifat-sifat ini. Secara umumnya memilih modulus adalah lebih baik.

Di rumah dan di luar negara atas permohonan sebatian silikon yang bukan organik dalam pembangunan siap, Terdapat laporan-laporan berkaitan, kompaun organik teknologi baru dan bahan-bahan baru terus muncul paten baru. Adalah disyorkan untuk menghasilkan bahan-bahan refraktori yang sesuai untuk digunakan dalam pelbagai keadaan industri dan memenuhi keperluan pelbagai industri. Di bawah syarat-syarat perindustrian kompaun organik Magnesite Co., Ltd., teknologi pengeluaran karbon corundum diturap seramik refraktori adalah belajar dan diaplikasikan dalam amalan.

Perkara yang bukan organik merupakan singkatan sebatian bukan organik, sebatian organik biasanya merujuk kepada sebatian yang mengandungi karbon. Sedikit karbon-mengandungi sebatian seperti karbon monoksida, karbon dioksida, karbonat, sianida, dll juga bukan organik. Perkara yang bukan organik boleh dibahagikan kepada oksida, Alkali kompaun bukan organik, garam dan sebagainya.

1. organik pula adalah singkatan kepada sebatian organik. Bukan organik kompaun pada masa kini, manusia tahu jenis organik lebih dari 900 juta, jumlah yang jauh lebih daripada yang bukan organik.

2. pada awal 1920-an, saintis telah disintesis sebatian organik yang banyak, seperti urea, asid asetik, lemak, dan sebagainya, dengan menggunakan bahan bukan organik, dan sebagainya. Pada awal tahun 1920-an, sebatian organik saintis telah diketahui organik daripada haiwan dan tumbuh-tumbuhan dan organisma lain, yang bukan organik kompaun jadi sebatian jenis ini dipanggil organik penting. , Sekali gus melanggar jirim organik hanya boleh diperolehi dari organisma konsep. Walau bagaimanapun, atas sebab-sebab sejarah dan adat, orang masih menggunakan nama organik.

3. organik secara amnya tidak larut dalam air, larut dalam pelarut organik, takat lebur rendah. Majoriti organik mudah decomposed oleh haba, organik sebatian mudah untuk membakar. Tindak balas bahan organik biasanya lambat, dan sering disertai oleh kesan-kesan sampingan.

4. pelbagai jenis sebatian organik boleh dibahagikan kepada bahan hidrokarbon dan hidrokarbon derivatif dari kedua-dua kategori. Menurut molekul organik terkandung dalam Kumpulan fungsian, dibahagikan alkanes, alkenes, alkynes, hidrokarbon aromatik dan alkohol, aldehydes, asid carboxylic, esters kompaun organik dan sebagainya. Mengikut struktur molekul organik karbon fiber, boleh juga dibahagikan kepada Kata majmuk di buka, sebatian carbocyclic sebatian organik dan sebatian heterocyclic tiga kategori.

5. organik adalah amat penting kepada kehidupan manusia, kehidupan, kompaun organik dan pengeluaran. Semua benda hidup di bumi mengandungi jumlah bahan organik.

Perbezaan utama antara organik dan bukan organik perkara


Sepasang:Kompaun bukan organik yang dirujuk bukan organik seperti Seterusnya:Perak Nanoparticle teknologi