Komponen Senyawa Bukan Organik Suhu Tinggi

- Nov 03, 2017 -

Sebatian silikon bukan organik Pengawetan refraktori Aplikasi Pembangunan sebatian silikon Pengawetan Air refraktori dan ketahanan asid Oleh kerana keadaan kejuruteraan kompleks, Kompaun Inorganik projek dipanaskan sebelum dan selepas medium air asid, atau medium asid apabila dipanaskan, Kompaun Inorganik memerlukan rintangan haba yang tahan api rintangan asid dan air. Spesimen refraktori kaca air yang tidak dipanaskan direndam dalam pelbagai jenis dan kepekatan asid melihat jadual selepas penyimpanan di dalam air berbanding dengan intensiti penyimpanan asid yang berkurangan daripada intensiti pengawetan udara juga menurun.

Kerana tidak ada tindak balas yang sama antara silikat dan asid dalam asid, gel asid silicik tidak lagi terbentuk, tetapi akan membubarkan bahan larut, strukturnya tidak rapat, kekuatan berkurang, sedangkan kepekatan asid yang lebih tinggi, Kompaun Inorganik kekuatan refraktori Ia juga menunjukkan bahawa peranan asid dan silikat untuk menguatkan dan meningkatkan kekuatan.

Sodium silicate refraktori suhu tinggi prestasi, asid dan rintangan air dan sifat natrium silikat, dos natrium fluorida, jenis agregat, perlu dikawal ketat dalam pengeluaran. Senyawa anorganik Modulus natrium silikat prestasi suhu tinggi bahan refraktori. Rintangan asid dan air mempunyai kesan yang ketara, modulus tinggi, dengan rintangan asid dan rintangan yang baik dan modulus suhu rendah akan mengurangkan sifat-sifat ini. Umumnya memilih modulus yang lebih baik.

Di rumah dan di luar negara mengenai penggunaan sebatian silikon bukan organik dalam pembangunan bahan refraktori, terdapat laporan berkaitan, teknologi baru dan bahan baru terus muncul paten baru. Adalah dicadangkan untuk menghasilkan bahan-bahan refraktori yang sesuai untuk pelbagai keadaan pengeluaran perindustrian dan persekitaran untuk memenuhi keperluan pelbagai industri.

Sebatian organik terutamanya merujuk kepada sebatian karbon (rantai) (karbon monoksida, karbon dioksida, karbonat senyawa anorganik dan sebilangan kecil sebatian karbon yang lain) secara amnya. Boleh dari haiwan dan tumbuh-tumbuhan, arang batu, petroleum, gas asli dan lain- tetapi kebanyakannya sintetik, menurut struktur molekul boleh dibahagikan kepada sebatian linear, sebatian siklisasi dan sebatian heterosiklik. Menurut kumpulan berfungsi yang terkandung dibahagikan kepada hidrokarbon, alkohol, aldehid, asid, dan sebagainya. Senyawa Organik Dibanding dengan sebatian organik, banyak jenis sebatian organik, takat umum, takat lebur Dan titik mendidih yang lebih rendah, reaksi perlahan, larut dalam pelarut organik, dipotong untuk dibakar.

Sebatian-sebatian bukan organik biasanya dirujuk sebagai sebatian organik selain daripada karbon organik (organik), tetapi juga termasuk karbon monoksida, karbon dioksida, karbonat, dan lain-lain. Sebatian organik Sebilangan besar sebatian tak organik boleh dikelaskan sebagai oksida, asid, asas dan garam kelas.


Sepasang:Silver nitrat boleh bertindak balas dengan Alkali Seterusnya:Keterangan sebatian bukan organik