Pembangunan aplikasi perlahan sebatian bukan organik

- Oct 25, 2017 -

Sesetengah sebatian organik dan sebatian organometallic telah quantitatively ditentukan oleh Spektroskopi penyerapan ultraviolet boleh dilihat selama bertahun-tahun, tetapi bil penyerapan sebatian organik dan proses peralihan mereka adalah jauh kurang daripada yang sebatian organik. Sebaliknya, kompaun organik keamatan penyerapan ion-ion organik adalah lemah, jadi bil penyerapan mereka akan lambat untuk digunakan dalam analisis kuantitatif dan kualitatif sebatian organik. Pada masa ini, proses penyerapan utama sebatian organik yang sudah dikenali termasuklah peralihan F-elektron lanthanide di antara Aktinium ion elemen di F-orbitals, kompaun organik D-elektron peralihan antara berisi tidak D-orbitals ion logam berlebihan yang secara kolektifnya dirujuk sebagai penyelarasan bidang peralihan, dan caj pemindahan peralihan sebatian organik.

Pada masa ini, terdapat berjuta-juta jenis sebatian organik yang terdapat secara semulajadi, tetapi hanya kira-kira 100,000 daripada mereka adalah organik. Ini adalah kerana karbon terikat kepada atom karbon melalui ikatan kovalen yang teguh. membentuk rantaian karbon yang panjang. Sebagai contoh, atom karbon dan hidrogen boleh membentuk pelbagai jenis hidrokarbon propane, sebatian organik, metana, ethane dan sebagainya. Ini adalah salah satu sebab utama untuk pelbagai sebatian organik. Dalam semua jenis organik semulajadi, mereka biasanya terdiri daripada beberapa unsur, selain daripada karbon, hampir sentiasa mengandungi hidrogen, oksigen, nitrogen, yang sering mengandungi kompaun bukan organik dan sesetengah juga mengandungi sulfur, fosforus dan sebagainya.

Fenomena Heterogen di organik yang sangat biasa, tetapi bahan-bahan bukan organik adalah jarang berlaku. Sebatian organik yang banyak mempunyai bahan kimia dan berat molekul yang sama, tetapi mereka sifat fizikal dan kimia sering berbeza sangat. Sebagai contoh, formula molekul daripada etanol dan dimetil eter tidak melepasi adalah c2h6o, kompaun organik jisim molekul relatif adalah 46.07, tetapi mereka adalah dua sebatian kimia yang berbeza kerana atom dalam molekul akan disusun dalam susunan yang berbeza.

Takat lebur bahan organik pepejal adalah tidak tinggi, biasanya tidak lebih daripada $number. 2 ~ 673.2K. Kehadiran air, sebahagian besar bahan organik boleh dirakam, kompaun organik di mana karbon ditukarkan kepada CO2, hidrogen ke dalam $literal, dan nitrogen ke dalam nitrogen.

Harta ikatan kovalen yang teguh antara atom dalam molekul organik adalah jelas. Oleh itu, Tempahan organik milik Nonelectrolyte, ia tidak larut dalam air dan larut dalam pelarut organik, sebatian organik dan tindak balas antara organik sering lambat dan sering memerlukan penggunaan pemangkin.

Terdapat banyak kompaun organik dengan fungsi fisiologi yang khas, adalah aktiviti-aktiviti kehidupan dalam proses pengangkutan, komponen atau produk-produk seperti enzim, hormon, vitamin dan sebagainya.


Sepasang:Perbezaan yang signifikan Silver nitrat Seterusnya:Silver nitrat kemudaratan kepada tubuh manusia