Kuat sebatian organik pengoksidaan

- Aug 08, 2017-

Sebatian organik adalah secara amnya nonflammable atau boleh terbakar tinggi, pembubaran kompaun organik adalah larut, larut, sukar untuk bertolak ansur, tidak larut, tetapi secara umumnya lebih daripada kebolehlarutan bahan organik. Walau bagaimanapun, Terdapat pelbagai jenis sebatian organik, nombor kompleks, kompaun bukan organik yang terdapat undang-undang tidak boleh sepenuhnya dirumuskan. Dalam kajian ini, bahan tertentu harus dilayan.

Sebatian organik kebanyakannya dirujuk sebagai sebatian karbon (di) (selain daripada karbon monoksida, karbon dioksida, karbonat, dll), termasuk beberapa sebatian carbonaceous mudah. Kompaun bukan organik boleh dipisahkan oleh haiwan dan tumbuh-tumbuhan, arang batu, minyak, gas asli, tetapi sebahagian besarnya tiruan sintesis, mengikut struktur molekul, ia boleh dibahagikan kepada Kata majmuk di lurus, siklik Kata majmuk dan kompleks heterocyclic. Menurut Kumpulan fungsian, ia dibahagikan kepada hidrokarbon, alkohol, aldehydes, asid dan sebagainya. Bukan organik kompaun berbanding dengan sebatian bukan organik, sebatian organik, am meruap, takat lebur dan Takat didih lebih rendah, lambat tindak balas, larut dalam pelarut organik, pemotongan boleh menulis.

Sebatian organik secara amnya dirujuk sebagai sebatian organik kecuali karbon (organik), sebatian organik tetapi juga termasuk karbon monoksida, karbon dioksida, karbonat, kompaun organik dll sebahagian besar sebatian organik boleh dikelaskan menjadi oksida, asid, alkali dan garam dalam empat kategori.

Tatanama sebatian organik hendaklah bertujuan untuk perwakilan yang ringkas dan tepat komposisi dan struktur bahan yang dinamakan. Ini memerlukan penggunaan nama unsur, sebatian organik akar atau asas untuk menyatakan komposisi bahan, kompaun organik dan "preposition kimia" (fungsi kata nama) untuk merakamkan sambungan setiap komponen dalam bahan.

Gas tidak berbau tak berwarna, masam, larut dalam air (Jumlah nisbah 1:1), sebahagian daripada pembentukan asid carbonic. Gas karbon dioksida yang digunakan dalam industri gula dan industri pembuatan alkali, sebatian organik dan digunakan untuk quenching Bottle keluli dan pembuatan plumbum dan putih. Boleh dirakam oleh karbon di udara berlebihan atau marmar, batu kapur, dolomite yang calcined atau dengan kesan asid, limau, fermentasi dan lain-lain produk sampingan industri. Karbon dioksida secara amnya tidak membakar dan tidak menyokong pembakaran, pada suhu bilik ketumpatan berbanding udara pengembangan yang lebih besar yang dipanaskan akan berkumpul di bahagian atas, sering digunakan sebagai agen extinguishing api. Bukan organik sebatian karbon dioksida adalah bahan mentah yang amat diperlukan untuk tumbuhan hijau hotosintesis, yang biasanya digunakan sebagai baja di rumah hijau. Pepejal karbon dioksida, biasanya dikenali sebagai ais Kering, boleh menyerap banyak haba apabila sublimated, kompaun organik dan oleh itu digunakan sebagai refrigerant, seperti hujan tiruan, dan sering digunakan dalam koreografi untuk membuat asap.

Asid sulfurik yang tulen adalah tak berwarna dan tawar minyak seperti cecair, pembubaran sejumlah besar haba, adalah Takat didih yang tinggi sukar asid yang tidak menentu, larut dalam air, kompaun organik boleh dicampur dengan air nisbah apa-apa. Sifat-sifat kimia bagi penyerapan air, kompaun organik dehidrasi, pengoksidaan kuat, meruap, asid dan kestabilan.

Mencairkan sulfuric asid, tak berwarna tidak berbau telus cecair. Harta kimia adalah reaksi oksida dengan kebanyakan logam (lebih aktif daripada tembaga) melahirkan sepadan sulfat dan air, kompaun organik dan pengoksidaan ion-ion asid lemah berbanding dengan ion-ion sulfat, menghasilkan sulfat yang sepadan dan asid lemah; bertindak balas dengan tindak balas alkali untuk menghasilkan sepadan sulfat dan hidrogen, kompaun organik dan menghasilkan hydrolisis protein, gula dan Erinaceus di bawah keadaan Pemanas.


Sepasang:Aktiviti Perak Nanoparticle tinggi Seterusnya:Keselamatan persekitaran Nanoparticle Perak