Kompaun bukan organik semakin tinggi kekuatan

- Aug 16, 2017-

Sebatian organik silikon penyimenan refraktori permohonan pembangunan silikon sebatian simen refraktori bahan tahan air dan asid rintangan disebabkan oleh syarat-syarat Kejuruteraan yang kompleks, projek tersebut sebelum dan selepas kepanasan sederhana air dan asid , atau dalam haba apabila peranan medium asid, kompaun bukan organik yang memerlukan siap mempunyai rintangan haba dan rintangan asid dan air. Bukan organik Unheated kompaun air kaca refraktori spesimen tenggelam dalam pelbagai jenis dan kepekatan asid di dalam Jadual selepas menyimpan di dalam air berbanding di dalam kekuatan Menyimpan asid, daripada udara pengawetan kekuatan juga menurun.

Kerana terdapat tidak sama di dalam air dengan asid antara silikat dan tindak balas asid, gel silikat tidak lagi dihasilkan, tetapi akan membubarkan bahan larut, struktur sebatian organik adalah tidak ketat, keamatan menurun, bertentangan dengan asid kepekatan tinggi kekuatan refraktori juga tinggi, menunjukkan bahawa peranan asid dan silikat untuk memperkukuhkan dan mempertingkatkan kekuatan.

Prestasi refraktori suhu tinggi sodium silikat, kompaun organik asid dan rintangan air dan jenis sodium silikat, sodium fluorosilicate kandungan, jenis agregat, dalam pengeluaran perlu ketat dikawal. Modulus sodium silikat suhu tinggi prestasi bahan refraktori. Rintangan asid dan air mempunyai kesan ketara, modulus yang tinggi, sebatian organik dengan rintangan asid dan air yang baik dan modulus prestasi tinggi suhu yang rendah akan mengurangkan sifat-sifat ini. Secara umumnya memilih modulus adalah lebih baik.

Di rumah dan di luar negara atas permohonan sebatian silikon yang bukan organik dalam pembangunan siap, Terdapat laporan-laporan berkaitan, teknologi baru dan bahan-bahan baru terus muncul paten baru. Pengeluaran kompaun dicadangkan organik dibangunkan untuk pelbagai industri syarat bagi penggunaan bahan-bahan refraktori alam sekitar untuk memenuhi keperluan pelbagai industri. Dalam keadaan perindustrian kompaun organik Magnesium bata Co., Ltd., proses pengeluaran corundum diturap seramik mengandungi karbon siap dikaji dan digunakan dalam amalan.

Sebatian organik terutamanya merujuk kepada sebatian karbon (di) (karbon monoksida, karbon dioksida, karbonat dan lain-lain sebatian karbon sederhana yang dikecualikan) secara umum. Boleh menjadi tumbuhan dan haiwan, kompaun organik arang batu, minyak, gas asli dan pemisahan lain diperolehi, tetapi sebahagian besarnya sintetik, mengikut struktur molekul dapat dibahagi menjadi lurus di kompaun, sebatian cyclization dan sebatian heterocyclic. Bukan organik kompaun mengikut fungsian Kumpulan dibahagikan kepada hidrokarbon, alkohol, aldehydes, asid, dan sebagainya. Berbanding spesies organik, Takat didih pada umumnya tidak menentu, dan rendah, sebatian organik, sebatian organik lambat respon, larut dalam pelarut organik, boleh menulis.

Sebatian organik secara amnya dirujuk sebagai sebatian organik selain daripada karbon organik (organik), tetapi juga merangkumi karbon monoksida, karbon dioksida, karbonat, lain-lain sebatian organik. Sebahagian besar sebatian organik boleh dikelaskan sebagai oksida, asid, kelas yang besar.


Sepasang:Perak Nanoparticle membunuh yis Seterusnya:Kompaun bukan organik yang pelbagai