Analisis Printed Market elektronik By bahan (Ink dan Pelapik), Dengan Teknologi (Inkjet, skrin, Gravure, Dan Flexographic), Dengan peranti (Display, Photovoltaic, lampu, RFID, Dan Lain-lain), Mengikut Kawasan Dan segmen Ramalan, 2014-2025

- Mar 14, 2017 -

NEW YORK, 27 Feb 2017 / PRNewswire / - Pasaran elektronik cetak global diunjurkan mencecah USD 19.15 bilion pada 2025, menurut satu laporan baru oleh Grand View Research, Inc. Permintaan melonjak untuk elektronik fleksibel pada pengeluaran yang rendah kos dan keperluan teknologi mesra alam ini membuka jalan untuk diterima pakai peningkatan teknologi.

Selain itu, peningkatan penembusan IOT seluruh dunia terbukti menjadi faktor utama dalam menarik pasaran elektronik yang dicetak dalam tempoh ramalan. Permintaan yang terus berkembang untuk IOT dalam industri telekomunikasi untuk meningkatkan rangkaian dan mengoptimumkan prestasi bersama-sama dengan operasi dijangka melonjakkan penggunaan teknologi sepanjang tempoh ramalan.

Kemajuan teknologi yang banyak dan perkembangan telah membawa kepada evolusi pelbagai alat elektronik dan instrumen. Kesedaran dan mesra pengguna teknologi yang semakin meningkat yang membawa kepada penggunaan awal produk-produk inovatif dengan ketara.

Pemain berwibawa industri melabur sebahagian besarnya kepada aktiviti berkaitan R & D untuk memperkayakan portfolio produk dan menubuhkan perniagaan mereka di pasaran. Akhirnya, penggunaan teknologi yang cekap dan boleh dipercayai seperti elektronik cetak telah ternyata menjadi satu keperluan bagi pengeluar di seluruh dunia. Oleh itu, elektronik cetak dijangka mendapatkan perhatian yang ketara di seluruh sektor pengguna elektronik sepanjang tempoh ramalan.

Pasaran elektronik yang dicetak dikategorikan berdasarkan bahan-bahan yang diperlukan, teknologi, dan peranti yang memegang aplikasi utama sepanjang tempoh ramalan. Rantau Asia Pasifik menyumbang kepada permintaan yang besar daripada dakwat konduktif dan dijangka mengadakan cengkaman dari masa ke masa yang dianggarkan. Permintaan ini boleh ditauliahkan kepada peningkatan pengeluaran elektronik pengguna di seluruh negara-negara serantau.

Walau bagaimanapun, Amerika Utara dan negara-negara Eropah seperti UK, Jerman dan Norway termasuk pelbagai pertubuhan dan persatuan yang terlibat dalam mempromosi dan melabur dalam R & D untuk membangunkan teknologi elektronik yang dicetak. Tambahan pula, di rantau Asia Pasifik juga dijangka menyaksikan permintaan yang berat yang telah membawa syarikat-syarikat untuk melabur untuk meningkatkan dakwat kualiti, kebolehpercayaan, dan sifat-sifat konduktif lain.

Ciri-ciri ciri-ciri teknologi inkjet seperti kurang penggunaan dakwat dan pembaziran bahan, fleksibiliti, kompak, dan kurang pelaburan awal mengetuai teknologi untuk mengalami pantas perlu diberi perhatian dalam tempoh yang dianggarkan. Tambahan pula, dicetak peranti RFID elektronik adalah satu lagi segmen untuk melihat peningkatan luar biasa dalam tempoh ramalan kerana permohonan mencabar dalam sektor pembungkusan. Oleh itu, memberi kesan positif untuk mengukuhkan pasaran elektronik cetak global di seluruh dunia.

Penemuan utama lagi dari laporan itu mencadangkan:  

Pertumbuhan pasaran elektronik yang dicetak boleh ditauliahkan kepada penggunaan yang semakin meningkat teknologi inkjet, paparan yang semakin meningkat dan dicetak peranti RFID segmen.

Kesedaran yang semakin meningkat mengenai pemuliharaan sumber semula jadi yang membawa kepada penggunaan alternatif yang mesra alam, seperti penggunaan peranti photovoltaic yang seterusnya mengaitkan pertumbuhan teknologi.

Dakwat konduktif dan teknologi percetakan skrin adalah dua segmen mendominasi pasaran elektronik cetak keseluruhan membentuk bahagian utama.

Pelbagai organisasi dan persatuan mempromosikan teknologi elektronik yang dicetak di negara-negara Eropah seperti Jerman dan UK, membentuk bahagian yang besar pada tahun 2015.

Para peserta industri utama termasuk:
Enfucell Oy, GSI Technologies, NovaCentrix, dan T-Ink, Inc. Strategi peningkatan utama diikuti oleh pemain berwibawa termasuk perkongsian menandatangani atau perjanjian pengedaran, penggabungan, dan pengambilalihan bersama-sama dengan memperkayakan portfolio mereka dengan menjalankan R & D yang berterusan.Sepasang:Printed Electronics: Platform Sensor RFID Dan Filem Fungsian fleksibel Untuk Pemprosesan automatik Seterusnya:Inks konduktif Pada tahun 2017: The Next Perkara Besar