Printed Electronics: Platform Sensor RFID Dan Filem Fungsian fleksibel Untuk Pemprosesan automatik

- Mar 17, 2017-

Schreiner PrinTronics, pusat kecekapan Schreiner Kumpulan bagi elektronik cetak, di "Pameran Inovasi" daripada LOPEC dalam (Dewan B0) di Munich pada 29 Mac dan 30, akan menyampaikan dunia yang pertama: platform sensor RFID bercetak yang mempunyai label yang kompleks dengan fungsi elektrik . Menggunakan kesan konduktif dicetak, label menggabungkan suhu dan sensor pertama pembukaan dengan cip NFC. Terima kasih kepada antena NFC dicetak, cip boleh dibaca dengan telefon pintar dilengkapi untuk tujuan ini. Dibangunkan untuk proses roll-to-roll, penyelesaian yang amat sesuai untuk pemprosesan automatik.


Apabila platform sensor RFID yang dicetak digunakan untuk mengelak produk yang membungkus ia melaksanakan dua fungsi penting. Dengan menggunakan sensor, ia secara berterusan mengukur dan merekodkan suhu di seluruh rangkaian bekalan sepanjang hayat label ini. A sangat nipis bateri, fleksibel tertanam dalam label membolehkan pembalakan data jangka panjang seperti. Sensor pertama pembukaan tambahan bersepadu menunjukkan sama ada atau tidak label telah memotong untuk membuka kotak dan kandungannya mungkin telah terdedah kepada kerosakan.


Lain-lain produk fleksibel dan multilayer filem untuk pengaliran elektrik, pensuisan, pengukuran dan tujuan kawalan yang akan dipamerkan di gerai LOPEC termasuk dicetak kesan konduktif, antena, elemen pemanas, reflectors, antara muka pengguna pelbagai fungsi dan sensor lain. Penyelesaian Schreiner PrinTronics adalah pelbagai fungsi serta dan menyampaikan nilai ditambah yang tinggi. Berdasarkan mendalam pengetahuan dalam percetakan perak dan karbon, dalam penebat dan melalui lubang interconnects, Schreiner PrinTronics telah membangunkan ketepatan tinggi roll-to-roll percetakan elektronik ke tahap yang konsisten lebih tinggi pada tahun-tahun kebelakangan ini.

Sepasang:Menggunakan dakwat Dengan Silver nanopartikel Tawaran Keupayaan Untuk New tegar dan fleksibel Circuitry Hibrid Seterusnya:Analisis Printed Market elektronik By bahan (Ink dan Pelapik), Dengan Teknologi (Inkjet, skrin, Gravure, Dan Flexographic), Dengan peranti (Display, Photovoltaic, lampu, RFID, Dan Lain-lain), Mengikut Kawasan Dan segmen Ramalan, 2014-2025