Saintis-saintis di Kolej W.Va. hadir penemuan daripada ekonomi, projek kajian impak komuniti

- Feb 15, 2017-

CHARLESTON Selatan, W.Va.— Sains Professor di Kolej dan Universiti di seluruh West Virginia akan melaksanakan projek-projek penyelidikan yang memberi kesan kepada masyarakat dan ekonomi negara.


Pada hari Selasa, profesor dari Universiti West Virginia, Marshall University, Universiti Concord dan West Virginia State University memberi persembahan kerja mereka semasa Salon BATANG jambatan Valley komuniti dan Kolej teknikal di Charleston Selatan.


Dr. Nadja Spitzer, pada Marshall, telah bekerja pada projek yang berkaitan dengan Perak Tiny dan bagaimana ia mempengaruhi pembangunan sel-sel otak kanak-kanak.


"Kanak-kanak boleh menggunakan berus gigi, menggunakan mainan, didedahkan sepanjang tahun atau bahkan beberapa dekad dan tahap mereka akan pergi lebih tinggi dan lebih tinggi. Ini adalah masa yang kritikal untuk perkembangan otak, sudah tentu. Jika Tiny ini membina di dalam otak dan menjejaskan pembangunan, maka itulah kebimbangan,"Spitzer menjelaskan.


Penyelidikan menunjukkan, Spitzer berkata, bahawa sel-sel yang berkelakuan berbeza dan bahawa mereka sedang perubahan fungsi sel apabila terdedah kepada Tiny itu.


Dr. Brian Anderson, Pengarah Institut tenaga Universiti West Virginia, bekerja pada sebuah projek yang melibatkan hidrat gas asli, termodinamik pemodelan dan sistem geoterma. Beliau berkata sistem ini akan membantu West Virginia, dan dunia, membangunkan sumber-sumber baru tenaga boleh diperbaharui dan mampan.


"Kami mempunyai, West Virginia, arang paling cekap pembakaran loji janakuasa di Hemisfera Barat di Longview kuasa terletak di utara Morgantown. Kami bekerja dengan mereka pada apa yang mereka langkah seterusnya akan menjadi untuk meningkatkan lagi kecekapan tenaga mereka daripada penggunaan arang batu,"kata Anderson.


Pelajar telah berpakat dengan Profesor ini untuk mendapatkan tangan pada pengalaman. Anderson berkata, ia adalah penting untuk melibatkan pelajar dalam penyelidikan supaya mereka boleh bersedia untuk kerjaya dan supaya mereka boleh mengajar generasi akan datang.


"Untuk memastikan mereka tidak terlibat dalam real projek dunia ialah apa itu amat penting kerana masalah dan cabaran yang berkembang setiap hari dan setiap tahun dan buku-buku teks Can't keep up dengannya," katanya.


Spitzer berkata pelajarnya belajar mengenai kepimpinan dan komunikasi, Sains bukan sahaja.


"Ia mendapat projek mereka sendiri, mereka perlu memikirkan tempoh masa yang, mereka perlu mungkin menyelia atau mengajar perkara-perkara untuk pelajar-pelajar lain, kemudian mereka pergi ke Persidangan Antarabangsa dan mereka perlu membentangkan penyelidikan mereka kepada ahli-ahli sains, doktor falsafah dan dari seluruh dunia," katanya.


Pembentang lain termasuk Dr. Yusuf Allen fromConcord Universiti dan Dr. Sanjaya dari West Virginia State University.


Allen kajian ini memfokuskan kepada pemahaman gempa bumi dikekalkan di zon-zon bersalah yang mendalam. Sanjaya membawa program penyelidikan yang aktif kepada tumbuh-tumbuhan Reka bentuk dan projek untuk meningkatkan biotenaga dan khasiatnya.


Persembahan Selasa telah dihoskan oleh Suruhanjaya pendidikan tinggi West Virginia dasar Bahagian Sains dan penyelidikan.

Sepasang:TMDC Nanoflakes Membuat Jenis New Sel photosynthetic Solar Seterusnya:Saringan dari kulat filamen antimikrobial Perak Tiny sintesis