Ciri-ciri produk bahan Nano Perak

- Sep 29, 2017 -

Nano Perak adalah logam Perak yang menjadikan zarah-zarah nanoscale. Saiz zarah Perak Nano kira-kira 25 batu nautika kebanyakannya, escherichia coli, neisseria gonorrhoeae, chlamydia trachomatis dan berpuluh-puluh lain mikroorganisma patogenik mempunyai kesan yang kuat dan berkesan membunuh, dan tidak akan membangunkan rintangan. Sarung kaki kapas diperbuat daripada gentian kapas nano-silver dan bersisir mempunyai kesan anti-bakteria dan anti bau yang baik.

Oleh kerana kekonduksian yang baik, partikel nano Perak mempunyai kedudukan yang sangat penting dalam Mikroelektronik. Kesan permukaan dan kesan saiz kuantum Tiny Perak mempunyai beberapa aplikasi khas, seperti permukaan dipertingkatkan Raman permohonan dan permohonan perubatan.

1. Nano silver adalah bahan tunggal serbuk Perak dengan kurang daripada 100 saiz zarah nm dan umumnya antara 25 dan 50 nm.

2. prestasi nano-silver secara langsung berkaitan dengan saiz zarah.

Kajian mendapati bahawa lebih kecil saiz zarah, semakin kukuh prestasi bakteria.

Ciri-ciri produk

Basuh jangka pendek tidak akan menjejaskan fungsinya; Dengan warna semula jadi, warna, permohonan itu tidak menjejaskan selepas batik, boleh benar-benar menggantikan plumbum, bijih timah kimpalan, jangka panjang penggunaan nano Perak antibakteria akan wujud dalam organisma yang akan mendepositkan kesan biologi, berbahaya pada tubuh manusia dan Deposit yang terlalu banyak walaupun telah jelas keracunan, nano Perak disejat ke dalam persekitaran juga akan mempunyai kesan ke atas ekologi tersebut, akan memusnahkan persekitaran bakteria berfaedah di dalam badan, produk plastik nanometer Perak musim selepas tidak lagi mempunyai fungsi pensterilan, umum dalam tempoh tiga bulan setengah tahun masa, penggunaan untuk jangka masa yang panjang akan merosakkan badan, menyebabkan keracunan gejala-gejala, menjejaskan pembangunan fizikal.

Nanometer (nm) adalah unit terkecil pengukuran yang mengikuti micron, dan satu nanometer adalah satu millionth yang terdedah, atau millimicron, atau billionths meter. Nano Perak, adalah penggunaan Nanoteknologi canggih akan Perak nano, Nanoteknologi, Perak di negeri keupayaan pensterilan telah lompat yang kualitatif, sedikit boleh menghasilkan kesan antiseptik yang kuat daripada Perak Tiny boleh membunuh lebih daripada 650 macam kawan bakteria dalam minit, broad-spectrum pensterilan dan tanpa apa-apa rintangan, boleh menggalakkan penyembuhan luka, pertumbuhan sel-sel dan sel-sel pembaikan rosak, tanpa apa-apa kesan toksik, juga mendapati tiada rangsangan untuk tindakbalas kulit ini untuk pelbagai penggunaan nano Perak antibakteria membuka luas prospek, adalah generasi agen antibakteria semulajadi

Zarah-zarah Nanosize Perak terus ke dalam bakteria menggabungkan dengan enzim metabolisma oksigen (SH), bakteria lemas mekanisme tindakan yang unik, pendedahan akan dibunuh oleh kebanyakan bakteria, fungus, kulat, spora dan mikroorganisma lain. Dengan lapan kajian utama pihak berkuasa tempatan yang ditemui: ubat-ubatan tahan patogen seperti e.coli rintangan, rintangan kepada staphylococcus emas, perumah tahan aeruginosa, bernanah streptococcus, enterococcus tahan, bakteria anaerobik seperti aktiviti antimikrobial yang menyeluruh; Bakteria seperti staphylococcus aureus, escherichia coli, aeruginosa perumah, candida albicans dan lain-lain G +, patogen g jantina mempunyai kesan bakteria bakteria biasa daripada scald dan luka permukaan. Ia juga mempunyai kesan bakteria yang kuat terhadap chlamydia trachomatis dan gonococcus penyakit.

Satu antibiotik boleh membunuh kira-kira enam patogen, manakala nanosilver boleh membunuh beratus-ratus penyakit menyebabkan organisma. Membunuh bakteria, kulat, trichomonids, Cawangan/chlamydia, gonococcus, tindakan bakteria, dan anti-bakteria rintangan bakteria mempunyai kesan yang sama


Sepasang:Permohonan Nanoparticle Perak Seterusnya:Kompaun bukan organik empat kategori