Ciri-ciri Produk Bahan Perak Nano

- Sep 08, 2017 -

Nano Silver adalah Silver metalik yang membuat zarah nano. Saiz zarah perak Nano sekitar 25 nm kebanyakannya, pada escherichia coli, neisseria gonorrhoeae, chlamydia trachomatis dan lain-lain puluhan mikroorganisma patogenik mempunyai kesan perencatan dan pembunuhan yang kuat, dan tidak akan menimbulkan ketahanan. Kaus kaki kapas yang dibuat dari serat kapas nano-perak dan disisir mempunyai kesan antibakteria dan anti-bau yang baik.

Oleh kerana kekonduksiannya yang baik, zarah perak nano mempunyai kedudukan yang sangat penting dalam mikroelektronik. Kesan permukaan dan kesan saiz kuantiti nanopartikel perak mempunyai beberapa aplikasi khas, seperti aplikasi permukaan Raman yang dipertingkatkan dan aplikasi perubatan.

1. Nano perak adalah bahan tunggal perak serbuk dengan saiz zarah kurang daripada 100 nm dan umumnya antara 25 dan 50 nm.

2. Prestasi nano-silver secara langsung berkaitan dengan saiz zarahnya.

Kajian mendapati bahawa saiz zarah yang lebih kecil, semakin kuat prestasi bakteria.

Ciri-ciri Produk

Pencucian jangka pendek tidak menjejaskan fungsinya; Dengan warna semula jadi, warna, aplikasi tidak menjejaskan selepas pencelupan, benar-benar boleh menggantikan plumbum, kimpalan timah, penggunaan jangka panjang nano perak antibakteria akan terbentuk dalam organisma yang akan menyimpan kesan biologi, berbahaya pada tubuh manusia dan deposit terlalu banyak mempunyai ketoksikan yang jelas, nano perak untuk menguap ke alam sekitar juga akan mempunyai kesan ke atas ekologi, akan memusnahkan bakteria berfaedah alam sekitar dalam badan, produk plastik nanometer pengangkatan perak selepas tidak lagi mempunyai fungsi pensterilan, umum dalam tiga bulan hingga setengah tahun, gunakan untuk masa yang lama akan membahayakan tubuh, menyebabkan gejala keracunan, menjejaskan perkembangan fizikal.

Nanometer (nm) adalah unit terkecil pengukuran yang mengikuti micron, dan satu nanometer adalah satu juta daripada milimeter, atau milimikron, atau bilion meter. Nano perak, penggunaan nanoteknologi canggih akan nano perak, nanoteknologi, perak dalam keadaan keupayaan pensterilan mempunyai lompatan kualitatif, beberapa boleh menghasilkan kesan antiseptik yang kuat dari nanopartikel perak boleh membunuh lebih daripada 650 jenis bakteria dalam beberapa minit, pensterilan spektrum luas dan tanpa rintangan, dapat mempromosikan penyembuhan luka, pertumbuhan sel dan pembaikan sel-sel yang rosak, tanpa sebarang kesan toksik, juga tidak menimbulkan rangsangan terhadap reaksi kulit, ini untuk penggunaan luas antibakteria perak nano yang luas prospek, adalah generasi terbaru agen antibakteria semula jadi

Nanosize zarah perak terus ke dalam bakteria bergabung dengan enzim metabolisme oksigen (SH), bakteria mencemarkan mekanisme tindakan yang unik, pendedahan boleh dibunuh oleh kebanyakan bakteria, kulat, acuan, spora dan mikroorganisma yang lain. Dengan lapan kajian otoriti utama negara didapati: patogen yang tahan dadah seperti e. rintangan coli, rintangan staphylococcus keemasan, pseudomonas aeruginosa tahan, strester streptokokus, enterococcus tahan, bakteria anaerobik seperti aktiviti antimikrob komprehensif; Bakteria seperti staphylococcus aureus, escherichia coli, pseudomonas aeruginosa, candida albicans, dan lain-lain G +, patogenik g-seks mempunyai kesan bakteria pada bakteria umum permukaan luka dan luka. Ia juga mempunyai kesan bakterisida kuat pada chlamydia trachomatis dan gonokokus penyakit kelamin.

Satu antibiotik boleh membunuh kira-kira enam patogen, manakala nanosilver boleh membunuh beratus-ratus organisme penyebab penyakit. Membunuh bakteria, kulat, trichomonid, cawangan / klamidia, gonokokus, tindakan bakteria, dan bakteria rintangan anti-bakteria mempunyai kesan yang sama


Sepasang:Silver Nitrate tiada bau Seterusnya:Silver nitrat mengukuhkan pengudaraan