Permohonan Nanoparticle Perak

- Oct 24, 2017-

Perak Tiny dibuat bersaiz nano Perak Perak. Perak Tiny mereka buat kebanyakannya dalam saiz kira-kira 25 batu nautika, Sabah & Sarawak coli, Neisseria gonorrhoeae, Chlamydia trachomatis dan berpuluh-puluh lain mikroorganisma patogenik mempunyai kesan yang kuat pembantut dan membunuh, dan tidak akan menghasilkan rintangan dadah. Dengan zarah-nano Perak dan gentian kapas bersisir diperbuat daripada sarung kaki kapas, berkuatkuasa iaitu menyahbau anti-bakteria baik.

Perak nanoparticle zarah kerana kekonduksian yang baik, supaya ia menduduki kedudukan yang sangat penting dalam bidang Mikroelektronik. Perak kesan permukaan zarah nanoparticle, kesan saiz kuantum, dll, supaya ia juga mempunyai beberapa tujuan-tujuan khusus, seperti permukaan dipertingkatkan aplikasi Raman, kegunaan perubatan.

1. Perak Tiny adalah unsur Perak serbuk, zarah yang bersaiz kurang daripada 100nm, biasanya di antara 25-50nm.

Sifat-sifat Perak Tiny pertalian langsung dengan saiz zarah mereka.

Kajian mendapati bahawa lebih kecil saiz zarah, semakin kukuh prestasi bakteria.

Kawasan permohonan

Golongan silver paste (gam)

Cip komponen bagi pulpa elektrod luar filem tebal litar bersepadu pulpa, solar panel elektrod tampal, pakej cip LED dengan pengalir Perak plastik, digunakan untuk berikut tampal Perak pengalir dan pengalir tampal Perak oligomer, suhu yang tinggi digunakan dalam elektronik dicetak dakwat pengalir peranti dan sebagainya

Salutan pengalir

Lapisan penapis yang bermutu tinggi, tiub Perak kapasitor lapisan, suhu rendah sintered tampal dan tampal dielectric

bidang perubatan

Plastik antibakteria dan peralatan perubatan, plastik antibakteria dan keluaran getah, antibakteria tekstil dan pakaian Kasut dan sarung kaki, lapisan antibakteria, seramik dan kaca, hijau antibakteria lapisan

Produk perabot dan peralatan rumah hijau

Perkakas rumah dengan anti statik, Salutan pensterilan, iaitu menyahbau, filem anti-bakteria

Bahan-bahan perangsang

Ethylene pengoksidaan pemangkin, disokong pemangkin Perak bagi sel bahanapi

tenaga baru

Bahan Pertukaran haba, bahan-bahan elektrod komponen-komponen elektronik yang bermutu tinggi

Industri penyaduran

Bahan salutan perak untuk emas electroforming

Ciri-ciri

Basuh jangka pendek tidak akan menjejaskan fungsinya; dengan warna semula jadi, boleh dikerahkan warna, permohonan itu tidak menjejaskan pewarnaan itu, boleh benar-benar menggantikan menerajui, bijih timah kimpalan, jangka panjang penggunaan Perak Tiny anti-bakteria di dalam badan akan membentuk pemendapan Perak tentang kesan biologi, buruk, pemendapan berlebihan dan bahkan fenomena keracunan penting, Perak Tiny tidak menentu kepada alam sekitar akan kesan yang tertentu pada ekologi akan membunuh persekitaran bakteria berfaedah, barangan plastik di Tiny Perak selepas pemendakan selesai tidak lagi mempunyai fungsi bakteria, masa yang secara amnya dalam tempoh tiga bulan kepada enam bulan, penggunaan jangka panjang akan boleh merosakkan badan, yang mengakibatkan gejala-gejala keracunan, menjejaskan pembangunan fizikal.

Arahan

Penggunaan secara langsung atau tidak langsung.

Aplikasi

Perak Tiny mempunyai anti ciri-ciri yang dikenakan ke atas kehidupan, termasuk produk bayi, pinggan mangkuk dan botol mempunyai aplikasi, import Sheng Perak Tiny pinggan-mangkuk yang anti-bakteria adalah bahan selamat, akan Seoul botol (Pyle Perak teka-teki Tiny PES Pyle PES gabungan teka-teki botol, botol, Pyle ion Perak PES teka-teki botol) mengandungi bahan nanoparticle Perak. Perak Tiny selamat dan digunakan secara meluas.


Sepasang:Keselamatan alam sekitar Perak Nanoparticle Seterusnya:Ciri-ciri produk bahan Nano Perak