Ciri-ciri Bakteria Nanopartikel Silver

- Sep 15, 2017 -

Nilai kewangan perak adalah lebih rendah daripada emas, tetapi nilai perubatan perak tidak boleh dipandang rendah dalam rawatan jangkitan. Apabila antibiotik gagal, perak koloid menunjukkan kesannya. Doktor percaya bahawa koloid perak adalah ubat semulajadi yang dapat menahan "ratusan patogen". Ia dibuktikan oleh profesor bahawa nanopartikel perak boleh membunuh yis dan mempunyai keupayaan anti-kulat yang baik di bawah pelbagai keadaan. Pencegahan jangkitan lisan adalah berkesan.

Saiz zarah perak Nano sekitar 25 nm kebanyakannya, pada escherichia coli, neisseria gonorrhoeae, chlamydia trachomatis dan lain-lain puluhan mikroorganisma patogenik mempunyai kesan perencatan dan pembunuhan yang kuat, dan tidak akan menimbulkan ketahanan. Kaus kaki kapas yang dibuat dari serat kapas nano-perak dan disisir mempunyai kesan antibakteria dan anti-bau yang baik.

ciri

Oleh kerana kekonduksiannya yang baik, zarah perak nano mempunyai kedudukan yang sangat penting dalam mikroelektronik. Kesan permukaan dan kesan saiz kuantiti nanopartikel perak mempunyai beberapa aplikasi khas, seperti aplikasi permukaan Raman yang dipertingkatkan dan aplikasi perubatan.

1. Nano perak adalah bahan tunggal perak serbuk dengan saiz zarah kurang daripada 100nm dan umumnya antara 25 dan 50 nm.

2. Prestasi nano-silver secara langsung berkaitan dengan saiz zarahnya.

Kajian mendapati bahawa saiz zarah yang lebih kecil, semakin kuat prestasi bakteria.

Ciri-ciri Produk

Pencucian jangka pendek tidak menjejaskan fungsinya; Dengan warna semula jadi, warna, aplikasi tidak menjejaskan selepas pencelupan, benar-benar boleh menggantikan plumbum, kimpalan timah, penggunaan jangka panjang nano perak antibakteria akan terbentuk dalam organisma yang akan menyimpan kesan biologi, berbahaya pada tubuh manusia dan deposit terlalu banyak mempunyai ketoksikan yang jelas, nano perak untuk menguap ke alam sekitar juga akan mempunyai kesan ke atas ekologi, akan memusnahkan bakteria berfaedah alam sekitar dalam badan, produk plastik nanometer pengangkatan perak selepas tidak lagi mempunyai fungsi pensterilan, umum dalam tiga bulan hingga setengah tahun, gunakan untuk masa yang lama akan membahayakan tubuh, menyebabkan gejala keracunan, menjejaskan perkembangan fizikal.

Ciri-ciri antibakteria

Nanometer (nm) adalah unit terkecil pengukuran yang mengikuti micron, dan satu nanometer adalah satu juta daripada milimeter, atau milimikron, atau bilion meter. Nano perak, penggunaan nanoteknologi canggih akan nano perak, nanoteknologi, perak dalam keadaan keupayaan pensterilan mempunyai lompatan kualitatif, beberapa boleh menghasilkan kesan antiseptik yang kuat dari nanopartikel perak boleh membunuh lebih daripada 650 jenis bakteria dalam beberapa minit, pensterilan spektrum luas dan tanpa rintangan, dapat mempromosikan penyembuhan luka, pertumbuhan sel dan pembaikan sel-sel yang rosak, tanpa sebarang kesan toksik, juga tidak menimbulkan rangsangan terhadap reaksi kulit, ini untuk penggunaan luas antibakteria perak nano yang luas prospek, adalah generasi terbaru antibakteria semula jadi, sterilisasi nanopartikel perak mempunyai ciri-ciri berikut:

Antibakteria spektrum luas

Nanosize zarah perak terus ke dalam bakteria bergabung dengan enzim metabolisme oksigen (SH), bakteria mencemarkan mekanisme tindakan yang unik, pendedahan boleh dibunuh oleh kebanyakan bakteria, kulat, acuan, spora dan mikroorganisma yang lain. Dengan lapan kajian otoriti utama negara didapati: patogen yang tahan dadah seperti e. rintangan coli, rintangan staphylococcus keemasan, pseudomonas aeruginosa tahan, strester streptokokus, enterococcus tahan, bakteria anaerobik seperti aktiviti antimikrob komprehensif; Bakteria seperti staphylococcus aureus, escherichia coli, pseudomonas aeruginosa, candida albicans, dan lain-lain G +, patogenik g-seks mempunyai kesan bakteria pada bakteria umum permukaan luka dan luka. Ia juga mempunyai kesan bakterisida kuat pada chlamydia trachomatis dan gonokokus penyakit kelamin.

Satu antibiotik boleh membunuh kira-kira enam patogen, manakala nanosilver boleh membunuh beratus-ratus organisme penyebab penyakit. Membunuh bakteria, kulat, trichomonid, cawangan / klamidia, gonokokus, tindakan bakteria, dan bakteria anti bakteria mempunyai kesan yang sama!

Bakteria yang berpotensi

Menurut kajian itu, Ag boleh membunuh lebih daripada 650 bakteria dalam masa beberapa minit. Nanopartikel perak dan bakteria bakteria dinding sel / membran selepas kombinasi, secara langsung boleh memasuki bakteria, pesat thiol dan enzim metabolisme oksigen (SH), enzim tidak aktif, menyekat metabolik pernafasan yang tercekik mati. Mekanisme unik pensterilan membolehkan nanopartikel untuk membunuh bakteria patogen dengan cepat pada kepekatan rendah.

Permeability kuat

Kebolehtelapan nanopartikel perak dengan super, boleh dengan cepat menembusi ke dalam 2 mm sterilisasi subkutaneus, rintangan dadah kepada bakteria biasa, bakteria, bakteria dan kulat menyebabkan jangkitan tisu mendalam mempunyai kesan antiseptik yang baik.


Sepasang:Pertimbangan Silver nitrat Seterusnya:Klasifikasi sebatian bukan organik