Perak kimia Nanoparticle interaksi

- Oct 25, 2017 -

Logam Perak digunakan secara meluas dalam kehidupan seharian kita seperti pelbagai rawatan perubatan, Perak Nanoparticle hasil daripada penemuan Nanoteknologi, Perak Tiny (disebut AGNPS) telah mendapat kebaikan yang lebih baik. Tetapi pertumbuhan aplikasi AGNPS dalam pelbagai bidang tidak dapat dielakkan membawa kepada peningkatan potensi risiko Tiny, menyebabkan kebimbangan keselamatan alam sekitar dan kesihatan manusia. Perak Nanoparticle di hari tahun, penyelidik telah dinilai ketoksikan AGNPS dan berusaha untuk menerokai mekanisme keracunan selular dan molekul mereka.

Masukkan bahan Nano sistem biologi, dengan sel-sel, organel dan macromolecules (seperti protein, asid nukleik, lipid, karbohidrat) untuk mewujudkan satu siri antaramuka Tiny-bertindak. Interaksi dinamik yang fizikal-kimia, kinetics, dan haba dipindahkan di kawasan interfacial ini menjejaskan beberapa proses seperti pembentukan protein Mahkota, hubungi sel, dimuatkan ke membran zarah, Perak Nanoparticle your penyerapan dan biocatalysis, yang menentukan biocompatibility dan bahaya biologi menggunakan bahannano.

Agnps sekali dalam tubuh manusia, beberapa mungkin kekal dalam tisu sasaran asal, tetapi pada dasarnya mereka akan dibawa melalui aliran darah atau sistem limfa, Perak Nanoparticle diedarkan kepada organ-organ sasaran sekunder badan, menyebabkan organ-organ tertentu atau sistem untuk bertindak balas. Dalam rodensia, otak, hati, limpa, buah pinggang, dan testis yang organ-organ sasaran utama sekunder seluruh badan, tanpa mengira sama ada lisan, Nanoparticle Perak larutan atau maklumat suntikan diberikan kepada Agnps. Pola ini pengagihan organ mencadangkan bahawa keracunan yang berpotensi daripada AGNPS boleh menyebabkan neurotoxicity, ketoksikan imun, nephrotoxicity dan reproduktif ketoksikan dalam vivo.

Reaksi sitotoksik, seperti oksigen reaktif, kerosakan DNA, perubahan dalam aktiviti enzim obligat, dan ke dan nekrosis, telah dikaitkan dengan ketoksikan hati yang disebabkan oleh Agnps dalam vivo. Pada asasnya, apabila sel-sel yang menghadapi keadaan tidak menguntungkan, Perak Nanoparticle beberapa keadaan tetap proses akan bermula untuk mengekalkan kewujudan sel, salah satu daripadanya adalah autophagy. Perak Nanoparticle Autophagy boleh digunakan sebagai proses Pertahanan sel kritikal untuk mengatasi keracunan AGNPS, tetapi ia tidak mengekalkan aktiviti autophagy, dengan penjimatan tenaga, dan boleh mempromosikan ke dan seterusnya merosakkan hati.

Terdapat bukti yang semakin meningkat bahawa terjemahan post pengubahsuaian, Nanoparticle Perak terutama phosphorylation, acetylation dan ubiquitin, menentukan aktiviti dan/atau belat protein yang melaksanakan autophagy dan sempurnakan autophagy pembangunan. Perak Nanoparticle peningkatan tekanan sel yang boleh membawa kepada kejatuhan sistem yang diubahsuai, atau perubahan nonspecific yang berlaku di dalam keadaan fisiologi.

Ubiquitin telah dianggap sebagai kunci untuk mengawal nasib protein, iaitu proses merendah-rendahkan protein oleh NOTIFICATION. Baru-baru ini, Nanoparticle Perak tiada berkembang bukti bahawa rantai conjugate ubiquitin menentukan ' selectivity ' daripada autophagy.


Sepasang:Interaksi Nanoparticle Perak Seterusnya:Perbezaan yang signifikan Silver nitrat