Ciri-ciri Nanoparticle Perak

- Sep 01, 2017 -

Nilai wang Silver adalah lebih rendah berbanding emas, tetapi dalam rawatan jangkitan, nilai perubatan Perak tidak dapat diremehkan. Apabila kegagalan antibiotik, Perak Koloidal pada kesannya. Dr. Schauss John Hapkins Universiti percaya bahawa Perak Koloidal adalah ubat semulajadi yang dapat menahan "beratus-ratus patogen". Profesor Menriques bilik Universiti telah menunjukkan bahawa Perak Tiny boleh membunuh yis pelbagai keadaan dan mempunyai keupayaan antikulat yang baik. Memang berkesan untuk pencegahan dan rawatan jangkitan mulut.

Nilai wang Silver adalah lebih rendah daripada emas; tetapi dalam rawatan jangkitan, nilai perubatan Perak tidak dapat diremehkan; dalam situasi kecemasan, Perak Koloidal adalah bukan sahaja lebih berharga daripada emas, dan lebih berkesan.

Apabila kegagalan antibiotik, Perak Koloidal pada kesannya; antibiotik menyerang usus baik atau buruk mikro-organisma, kerosakan sistem imun. Corak serangan tunggal A antibiotik adalah terdedah kepada bakteria variasi. Malah, penyalahgunaan antibiotik dan kekurangan preskripsi yang serius telah menyebabkan bakteria untuk berlawan dengan antibiotik. Ini adalah masalah umum di hospital.

Di sisi lain, Dr Alexander G. Schauss John Hapkins Universiti berhujah bahawa Perak Koloidal adalah sejenis ubat semula jadi yang mampu "beratus-ratus patogen"; ramai doktor tidak dapat mencari antibiotik pada tahun 1938, dan ramai doktor menggunakan jangkitan. Hari ini, orang pergi balik dengan Perak untuk menangani masalah-masalah yang termasuk METAMORFOSIS bakteria.

Doktor bereksperimen dengan Perak Tiny untuk merawat jangkitan kulat induced lisan? Disebabkan oleh Candida albicans dan Candida glabrata jangkitan yis adalah biasa dalam gigi palsu; membawa kepada thrush dan stomatitis pergigian - jangkitan yang sangat menyakitkan yang memberi kesan kepada 70% orang-orang yang memakai gigi palsu. Ini sukar untuk merawat jangkitan mulut mikroorganisma cepat membentuk biofilms, dan antibiotik membunuh kulat ini, tetapi yang sebenarnya berguna kepada mereka.

Mariana Henriques Profesor Universiti Minho dan rakannya diuji Tiny Perak pelbagai saiz untuk menganalisis kesan jangkitan lisan ini dan memberi perhatian kepada keupayaan potensi Tiny ini untuk mengawal mereka.

Henriques dan rakan-rakan menggunakan air liur untuk menyebabkan pelbagai persekitaran eksperimen yang dikawal, selepas biofilm tiruan ke dalam air liur, menyaksikan perubahan dalam jangkitan kulat. Mereka akan mendapati bahawa saiz tidak penting, dalam semua keadaan, Perak Tiny berkesan boleh membunuh yis tersebut. Kajian ini dengan jelas menentukan ciri-ciri antikulat Perak, dan pelbagai saiz zarah boleh digunakan dalam pelbagai proses.

Perak Tiny boleh disenaraikan dalam ubat-ubatan baru dan boleh digunakan sebagai langkah berjaga-jaga di hospital-hospital. Perak boleh datang ke Muara untuk membantu dengan gigi palsu untuk mengelakkan pertumbuhan biofilm. Profesor Henriques percaya bahawa Perak Tiny juga boleh ditambah kepada gigi palsu untuk menghasilkan satu lapisan perlindungan terhadap kulat dan bakteria yang tumbuh di dalam mulut.

Ciri-ciri

Partikel nano Perak kerana kekonduksian yang baik, maka ia menempati kedudukan yang sangat penting dalam bidang Mikroelektronik. Zarah-zarah Nano-silver permukaan kesan-kesan, kesan saiz kuantum, dll, supaya ia juga mempunyai beberapa tujuan khas, seperti permukaan-dipertingkatkan Raman aplikasi, kegunaan perubatan.

1. Nano-silver adalah bahan seperti Perak, saiz zarah kurang 100nm, biasanya di antara 25-50nm.

2. Nano-silver prestasi dan saiz zarah secara langsung berkaitan.

Kajian mendapati bahawa lebih kecil saiz zarah, semakin kukuh prestasi bakteria.

Ciri-ciri

Basuh jangka pendek tidak akan menjejaskan fungsinya; dengan warna semula jadi, boleh dikerahkan warna, permohonan tidak menjejaskan batik tersebut, boleh benar-benar menggantikan menerajui, bijih timah kimpalan, jangka panjang penggunaan anti nano-silver akan terbentuk di dalam badan Perak pemendapan akan kesan-kesan biologi, buruk, pemendapan berlebihan dan bahkan ada akan jelas keracunan fenomena, nano-silver meruap kepada alam sekitar akan mempunyai sebuah tertentu impak ekologi akan membunuh persekitaran bakteria berfaedah, barangan plastik di pemendakan nano-silver selepas tidak lagi mempunyai fungsi pensterilan, masa secara amnya dalam tempoh tiga bulan hingga enam bulan, penggunaan jangka panjang ini akan memudaratkan badan, menyebabkan gejala keracunan, menjejaskan pembangunan fizikal.


Sepasang:Perak Nanoparticle teknologi Seterusnya:Silver nitrat bertindak menggunakan