Perak Nanoparticle teknologi

- Jul 31, 2017 -

Jenis baru implan plasma lapisan dengan zarah Perak, Perak Nanoparticle DentaPlas, mencegah jangkitan bakteria pada gigi implantasi. Perak Nanoparticle teknologi salutan ini berkuasa seperti teknologi tradisional implantasi dan mempunyai kitaran hayat yang lebih lama.

Salah satu masalah utama implantasi pergigian adalah jangkitan bakteria yang membawa kepada kemerosotan tulang rahang. Dan teknologi terkini akan membantu mengurangkan risiko jangkitan pada masa depan, Nanoparticle Perak yang boleh meningkatkan kesan implan. Jerman Tahunan implantasi pergigian kuantiti adalah mengejutkan, kira-kira satu juta setahun bagi implantasi. Walau bagaimanapun, disebabkan oleh jangkitan bakteria dalam organisasi, Nanoparticle Perak pola implantasi kuno ini perlu berubah. Bilakah implantasi gigi tiruan, Sistem Pertahanan sel badan akan melindungi diri dari jangkitan mikrob. Apabila bakteria melalui sistem imun badan, mereka membentuk lapisan biofilm di atas permukaan implan titanium, melindungi dari penolakan dengan cepat. Bakteria kemudian menyerang implan, Nanoparticle Perak menyebabkan reaksi keradangan dan membawa kepada kemerosotan tulang.

Ini jenis salutan plasma yang baru akan bukan sahaja menghalang pertumbuhan bakteria, Nanoparticle Perak tetapi juga membuat implan dan rahang tulang cepat membentuk lapisan tulang lebih tahan lasak. Tiny Perak yang ada pada permukaan implan, supaya ini boleh dicapai. Kombinasi ini Tiny dan lapisan polimer plasma mempunyai ketebalan nanometers hanya kira-kira 100, dan selepas beberapa minggu ia juga boleh membubarkan. Perak Nanoparticle dan pada masa ini, sebilangan kecil daripada Ion perak akan terus melepaskan, Perak Nanoparticle sekali gus membunuh bakteria. Semasa ujian titanium implan dan sampel yang telah diimplan, Perak Nanoparticle lapisan DentaPlas dengan mudah boleh membasmi proses, mempunyai ciri-ciri antibakteria, dan mempunyai biocompatibility yang baik.

Ketebalan lapisan bahan, keliangan dan kepekatan zarah Perak boleh disesuaikan seperti yang diperlukan. Ini membolehkan masa yang silver zarah menembusi melalui lapisan luar plasma implan boleh dilaraskan seperti dikehendaki. Apabila zarah-zarah Perak telah dibebaskan, Perak Nanoparticle zarah Perak akan tidak lagi memasuki tisu, Nanoparticle Perak yang bermaksud bahawa implan tidak tidak menghasilkan kesan toksik. Prototaip ini lapisan polimer plasma yang kini terdapat di sini.


Sepasang:Pembangunan sebatian bukan organik Seterusnya:Ciri-ciri Nanoparticle Perak