Analisis Silver Nitrate Chemical

- Jun 01, 2017 -

Silver Nitrate Tidak berwarna, kristal telus tawar atau kristal putih, rasa pahit. Ketumpatan: 4,35, takat lebur 212 Shan, takat didih: 440 Shan. Digunakan untuk imej, cermin, perak, tersembunyi dan tidak pudar dakwat, batik, tembikar, mewarna, punaran gading dan reagen penting dalam analisis kimia, Silver ubat nitrat digunakan sebagai agen antivirus, astringen, pencegahan keradangan mata neonatal dan veterinar sebagai luka dan rawatan keradangan tempatan.

ujian haiwan boleh menyebabkan anemia hemolitik dan edema pulmonari, dos yang kecil berulang suntikan perak, boleh menyebabkan anemia, sumsum tulang hyperplasia, Silver Nitrate organ tisu berlaku tenang perak, terutama glomerulus buah pinggang substrat perak tenang, boleh membawa kepada penebalan filem.

Jangka pendek yang berlebihan pada kulit membran mukus mempunyai fungsi rangsangan dan kesan menghakis, saluran pernafasan mempunyai prestasi kerosakan yang bronkitis, saluran pernafasan membran mukus perak tenang, tenang perak muncul dalam konjunktiva pertama, Silver Nitrate tersilap selepas nitrat perak, saluran penghadaman membran mukus mempunyai menghakis itu.

Kulit perak Tenang, tangan biasa, lengan dan bahagian-bahagian yang terdedah, menunjukkan kelabu dan coklat bintik hitam, sesetengah orang kelihatan mayat perak kulit, Silver Nitrate perubahan perak yang tenang sering tahan lama, tidak mudah pudar, kesan ke atas sistem pernafasan boleh membawa kepada bronkitis kronik.

Perak nitrat adalah oksidan yang kuat dengan bahaya kebakaran. Api dengan air.

Wujud bersama-sama dengan bahan organik, Silver Nitrate apabila cahaya hitam, jika terdapat hidrogen sulfida, tidak kira sama ada atau tidak lampu gelap. Boleh dihuraikan kepada perak oleh pemanasan.

Selepas nitrat perak yang salah disampaikan, ia boleh dengan cepat menyedut air garam pekat dan mencuci perut dengan 2% suntikan natrium berklorin membuat pembentukan mendakan klorida perak dan rawatan simptomatik lain. Kulit dan mata membran mukus perak, Silver Nitrate boleh digunakan natrium tiosulfat dan besi kalium campuran sianida, intradermal tempatan atau suntikan konjunktiva, terdapat kesan tertentu.

Untuk mengelakkan penguraian nitrat perak, boleh disimpan di dalam botol coklat atau bekas cahaya, pada suhu rendah, pengudaraan, jauh-organik dan mudah untuk mengoksidakan bahan untuk mengekalkan

Apabila kebocoran berlaku, topeng dan sarung tangan hendaklah dipakai. Bilas dengan air dan longkang kumbahan dicairkan ke dalam sistem air sisa.

Perak nitrat bertukar menjadi perak apabila bahan organik menjadi kelabu dan hitam. Pure perak nitrat adalah stabil dalam cahaya, tetapi penyelesaiannya pepejal dan berair sering disimpan dalam botol reagen coklat kerana kesucian umum produk. Perak nitrat adalah dihuraikan kepada perak, nitrogen, oksigen dan nitrogen dioksida apabila dipanaskan kepada 440 Shan. larutan akueus dan penyelesaian etanol mempunyai reaksi neutral untuk litmus, Silver Nitrate ph adalah kira-kira 6. Titik didih 444 Shan (penguraian). Pengoksidaan. Dalam kehadiran bahan organik, melihat cahaya kelabu atau kelabu-hitam. Perak nitrat boleh bertindak balas dengan satu siri reagen untuk mendakan reaksi atau tindak balas penyelarasan (lihat sebatian penyelarasan). Sebagai contoh, dengan reaksi hidrogen sulfida, pembentukan sulfida perak hitam Ag2s hujan; tindak balas dengan kalium kromat, pembentukan kromium-asid perak Ag2Crot hujan merah-coklat; tindak balas dengan fosfat sodium dihydrogen, membentuk kuning fosfat perak Ag3po4 mendakan; tindak balas nitrat perak dengan ion halogen, membentuk perak halida agx mendakan. Juga boleh menjadi dengan tindakan alkali, membentuk coklat perak hitam teroksida Ag2o mendakan, dan asid oksalik ion akar bentuk tindakan putih asid oksalik perak Ag2C2o4 mendakan dll perak nitrat boleh bertindak balas dengan NH3, CN, SCN dan sebagainya, membentuk pelbagai molekul penyelarasan


Sepasang:Kompaun bukan organik boleh menghasilkan A Lot Of Heat Seterusnya:Perak nanopartikel secara meluas Digunakan Dalam