Analisis Kimia Nitrat Perak

- Jul 21, 2017 -

Tidak berwarna, tiada lapisan kristal telus atau kristal putih, rasa Nitrat Perak Perak. Ketumpatan: 4.35, titik lebur 212 ° C, takat didih: 440 ° C. Digunakan untuk fotografi, cermin, Perak Nitrat bersalut perak, dakwat tersembunyi dan tidak memudar, noda, porselin, pewarna, gading dan analisis kimia

Daripada reagen penting, perubatan digunakan sebagai agen antivirus, astringent Silver Nitrate, profilaksis optik neonatal dan penggunaan veterinar sebagai luka dan rawatan keradangan tempatan.

Ujian haiwan boleh membawa kepada anemia hemolitik dan edema pulmonari, Silver Nitrate berulang kali suntikan perak yang kecil, boleh menyebabkan anemia, myeloproliferation, tisu dan organogenesis, Perak Nitrat terutamanya lapisan membran basil glomerular, boleh menyebabkan penebalan membran bawah tanah.

Kerengsaan kulit berlebihan jangka pendek dan kesan menghakis pada saluran pernafasan, bronkitis,

Kulit perak tenang, tangan biasa, lengan bawah dan bahagian lain yang terdedah, Nitrate Perak menunjukkan bintik hitam kelabu dan coklat, sesetengah orang kelihatan tenang kulit berseri sistem, perubahan perak yang tenang ini sering berkekalan, mudah mereda, Perak Nitratkan kesan pada sistem pernafasan boleh menyebabkan bronkitis kronik.

Nitrat perak adalah agen pengoksidaan yang kuat dan berisiko kebakaran. Apabila api terbakar.

Dan bahan organik wujud bersama dengan kes cahaya hitam, jika hidrogen sulfida, Perak Nitrat dengan atau tanpa cahaya hitam. Nitrat Perak Boleh diuraikan oleh pemanasan dan perak.

Setelah mengambil nitrat perak, dengan cepat boleh menyedut air garam pekat, Nitrat Perak dan sodium klorida 2% suntikan lavage perlahan perlahan, Nitrat Perak supaya pembentukan pengumpulan perak klorida, dan rawatan lain gejala. Kulit mukosa perak dan mata tenang, boleh digunakan campuran natrium thiosulfate dan kalium ferricyanide, suntikan intradermal atau subconjunctival tempatan, mempunyai kesan tertentu.

Untuk mengelakkan penguraian nitrat perak, Nitrat Perak boleh disimpan dalam botol coklat atau bekas gelap, dalam suhu rendah, pengudaraan, bahan organik yang jauh dan mudah mengoksida bahan pada pemeliharaan.

Perak nitrat dalam hal bahan organik kelabu hitam, Perak Nitrat penguraian perak. Nitrat perak tulen stabil ke cahaya, tetapi kerana kesucian produk umum tidak mencukupi, larutan dan pepejalnya biasanya disimpan dalam botol reagen coklat. Nitrat perak dipanaskan hingga 440 ° C untuk mengurai ke dalam perak, nitrogen, oksigen dan nitrogen dioksida. Larutan berair dan larutan etanol adalah neutral terhadap litmus dan mempunyai pH sekitar 6. Titik didih 444 ° C (penguraian). Terdapat pengoksidaan. Dengan kehadiran bahan organik, Nitrate Perak melihat cahaya menjadi kelabu atau kelabu hitam. Nitrat perak bertindak balas dengan siri reagen untuk pemendakan atau koordinasi (lihat sebatian koordinasi). Sebagai contoh, dengan tindak balas hidrogen sulfida, Perak Nitratkan pembentukan penyerapan Ag2S perak sulfida hitam; dengan tindak balas kalium kromat, pembentukan kemerahan kromat perak coklat kemerahan Ag2CrO4; dengan reaksi disodium hidrogen fosfat, Perak Nitratkan pembentukan fosfat perak kuning Ag3PO4 pemendakan; reaksi dengan ion halogen, Nitrate Perak Membentuk endapan perak AgX mendakan. Perak Nitrat Tetapi juga dengan peranan alkali, pembentukan oksida perak oksida hitam Ag2O; dengan peranan ion oksalat untuk membentuk pengoksidaan perak oxalate putih Ag2C2O4. Nitrat perak boleh bertindak balas dengan NH3, CN-, SCN- dan sebagainya untuk membentuk pelbagai ion kompleks.


Sepasang:Silver nitrat rawatan Seterusnya:Analisis kimia Silver nitrat