Silver nitrat Bersurai dan mendak

- Aug 16, 2017 -

Silver nitrat adalah kukuh oxidant, pencemar mengakis, alam sekitar. Nitrat Perak dengan beberapa organik atau sulfur, fosforus yang bercampur-campur mengisar, impak boleh dibakar atau meletup; Silver nitrat adalah mengakis. Apabila kulit berwarna dengan penyelesaian Perak nitrat, akan ada bintik hitam, Silver nitrat yang disebabkan oleh pembentukan protein hitam Perak.

Kristal telus tak berwarna, tawar atau Kristal putih, rasa yang agak pahit. Ketumpatan: takat lebur 4.35, 212 ° C, mendidih point: 440 ° C. digunakan untuk fotografi, cermin, nitrat Perak Perak bersalut, tersembunyi dan pudar dakwat, kotoran, porselin, pewarna, menggores ivory dan kimia analisis

Reagen penting, dari segi perubatan digunakan sebagai ejen antivirus, astringents Silver nitrat, neonatal ophthalmic prophylaxis dan penggunaan haiwan sebagai luka dan rawatan radang tempatan.

Ujian haiwan boleh membawa kepada hemolytic anemia dan pulmonari edema, dos kecil berulang Perak suntikan, boleh menyebabkan anemia, myeloproliferation, tisu dan organogenesis, nitrat Perak terutama glomerular basement membran Perak tenang, boleh membawa kepada memekatkan membran tingkat bawah tanah.

Jangka pendek kerengsaan kulit yang berlebihan dan mengakis kesan pada saluran pernafasan, bronkitis,

Analisis kimia untuk pemendakan ion-ion klorida, Silver nitrat rujukan kerja silver nitrat untuk penentukuran larutan natrium klorida. Bukan organik industri pembuatan Perak lain salts. Industri elektronik yang digunakan dalam pembuatan pelekat pengalir, Silver nitrat baru gas purifiers, ayak-ayak molekul A8x, sarung tangan yang bersarung getah diulurkan dan bersalut Perak. Industri fotografi bagi pembuatan filem fotografi, filem x-ray dan fotografi filem dan bahan-bahan fotografi yang lain. Industri electroplating digunakan untuk penyaduran perak komponen elektronik dan kraftangan lain, dan juga digunakan sebagai bahan Perak dan Perak untuk cermin dan thermoses. Industri bateri digunakan untuk menghasilkan Perak dan zink bateri. Silver nitrat ubat-ubatan yang digunakan sebagai racun kulat, agen hakisan. Industri kimia Jepun untuk mewarna rambut dan sebagainya. Analisis kimia digunakan untuk menentukan klorin, iodin untuk menembak diri sendiri, bromine dan thiocyanate. [3]

Perak bebas-untuk menembak diri sendiri, seperti Perak thiosulfate Perak, Perak penyaduran perak, Perak imide disulfide Perak, penyaduran perak sulfosalicylic asid dan garam utama lain. Silver nitrat merupakan sumber ion Perak. Kandungan nitrat Perak pada kadar penyaduran penyelesaian pengaliran, penyebaran dan pemendakan Perak mempunyai kesan yang tertentu. Dos yang umum ialah 25-50g/L.

Penyelesaian akueus silver nitrat boleh dikurangkan oleh aldehydes reductant organik dan gula. Jadi ia adalah reagent untuk menguji aldehydes dan gula. Juga digunakan untuk menentukan ion klorida, Silver nitrat penentuan pemangkin mangan, penyaduran elektrik, fotografi, pewarna porselin.


Sepasang:Keselamatan persekitaran Nanoparticle Perak Seterusnya:Silver Nitrate tiada bau