Kesan Nitrat Perak

- Jun 15, 2017 -

Tidak berwarna, tidak bercampur kristal telus atau kristal putih, rasa pahit. Ketumpatan: 4.35, takat lebur 212 ° C, takat didih: 440 ° C. Nitrate Perak Digunakan dalam fotografi, cermin, perak, dakwat tersembunyi dan tidak pudar, pencelupan, porselin, pewarna, gading dan analisis kimia reagen penting Nitrat perubatan untuk antivirus, astringen, neonatal ophthalmia Pencegahan dan rawatan veterinar untuk luka dan keradangan tempatan.

Ujian haiwan boleh membawa kepada anemia hemolitik dan edema pulmonari, berulang kali suntikan perak yang berulang, boleh menyebabkan anemia, myeloproliferation, tisu dan organogenesis, terutamanya lapisan membran basil glomerular, boleh menyebabkan penebalan membran bawah tanah.

Lebihan jangka pendek kulit dan membran mukus mempunyai kesan merangsang dan kesan menghakis pada kerosakan saluran pernafasan yang disebabkan oleh bronkitis, tenang pernafasan submukosa perak, tenang perak pertama kali muncul dalam konjunktiva, selepas mengambil perak nitrat pencernaan saluran membran mukus adalah menghakis.

Kulit perak tenang, tangan biasa, lengan bawah dan bahagian lain yang terdedah, menunjukkan bintik hitam kelabu dan coklat, sesetengah orang kelihatan tenang kulit berseri sistemik, perubahan perak yang tenang ini sering berkekalan, mudah mereda, kesan pada sistem pernafasan boleh membawa kepada Kronik Bronkitis.

Nitrat perak adalah agen pengoksidaan yang kuat dan berisiko kebakaran. Apabila api terbakar.

Dan bahan organik wujud bersama dengan kes cahaya hitam, Nitrat Perak jika hidrogen sulfida, dengan atau tanpa cahaya hitam. Boleh diuraikan oleh pemanasan dan perak.

Kulit: Pakai pakaian pelindung untuk mengelakkan sentuhan kulit.


Mata: dengan kacamata keselamatan kimia.


Penyedutan: Mesti dilengkapi alat pernafasan untuk mengelakkan pengambilan debu perak nitrat berlebihan atau campurannya.

Selepas mengambil nitrat perak, dengan cepat boleh menyedut air garam pekat, dan 2% sodium klorida suntikan lavage perlahan, supaya pembentukan perak klorida berkhasiat, dan rawatan lain gejala. Kulit mukosa perak dan mata tenang, boleh digunakan campuran sodium thiosulfate dan potassium ferricyanide, suntikan intradermal atau subconjunctival tempatan, mempunyai kesan tertentu.

Untuk mengelakkan penguraian nitrat perak, Nitrat Perak boleh disimpan dalam botol coklat atau bekas gelap, dalam suhu rendah, pengudaraan, bahan organik yang jauh dan mudah mengoksida bahan pada pemeliharaan.

Kejadian kebocoran, harus memakai topeng pelindung dan sarung tangan. Bilas dengan air dan cairkan efluen ke dalam sistem air kumbahan.


Sepasang:Pendekatan Kompaun Bukan Organik Seterusnya:Responsif Nanopartikel Perak