Silver Nitrate tiada bau

- Aug 24, 2017-

Silver nitrat adalah Kristal lutsinar yang tak berwarna atau Kristal putih. Tiada bau. Murni dalam cahaya dan udara tidak tidak Tukar hitam, tetapi kehadiran gas hidrogen sulfida atau jejak organik perkara boleh mempromosi gambar-pengurangan dan hitam, cair selepas cecair kuning terang, selepas pengawetan adalah masih putih. Dipanaskan hingga 440 ℃ apabila penguraian ke Perak, oksigen, nitrogen dan nitrogen dioksida. Pemejalan protein. Boleh digunakan untuk menentukan ion klorida, penentuan pemangkin mangan, penyaduran elektrik, fotografi, pewarna porselin.

Analisis kimia untuk pemendakan ion-ion klorida, rujukan kerja silver nitrat untuk penentukuran larutan natrium klorida. Bukan organik industri pembuatan Perak lain salts. Industri elektronik yang digunakan dalam pembuatan pelekat pengalir, baru purifiers gas, ayak-ayak molekul A8x, sarung tangan yang bersarung getah diulurkan dan bersalut Perak. Industri fotografi bagi pembuatan filem fotografi, filem x-ray dan fotografi filem dan bahan-bahan fotografi yang lain. Industri electroplating digunakan untuk penyaduran perak komponen elektronik dan kraftangan lain, dan juga digunakan sebagai bahan Perak dan Perak untuk cermin dan thermoses. Industri bateri digunakan untuk menghasilkan Perak dan zink bateri. Ubat-ubatan yang digunakan sebagai racun kulat, agen hakisan. Industri kimia Jepun untuk mewarna rambut dan sebagainya. Analisis kimia digunakan untuk menentukan klorin, iodin untuk menembak diri sendiri, bromine dan thiocyanate.

Perak bebas-untuk menembak diri sendiri, seperti Perak thiosulfate Perak, Perak penyaduran perak, Perak imide disulfide Perak, penyaduran perak sulfosalicylic asid dan garam utama lain. Merupakan sumber ion Perak. Kandungan nitrat Perak pada kadar penyaduran penyelesaian pengaliran, penyebaran dan pemendakan Perak mempunyai kesan yang tertentu. Dos yang umum ialah 25-50g/L.

Penyelesaian akueus silver nitrat boleh dikurangkan oleh aldehydes reductant organik dan gula. Jadi ia adalah reagent untuk menguji aldehydes dan gula. Juga digunakan untuk menentukan ion klorida, penentuan pemangkin mangan, penyaduran elektrik, fotografi, pewarna porselin.

Nitrat Perak mempunyai ketoksikan tertentu, ke dalam badan untuk menghasilkan hakisan yang serius saluran gastrousus, dewasa dos kira-kira 10 gram. Separuh dos maut (tetikus, lisan) 50mg/kg.

Pembaptis silver nitrat boleh menyebabkan sakit perut yang teruk, muntah, najis berdarah, dan bahkan gastrousus perforation berlaku. Boleh menyebabkan melecur kulit dan mata. Pendedahan jangka panjang kepada barangan pekerja akan muncul ubat sistemik Perak. Prestasi termasuk: badan kulit yang pelbagai jenis berjeragat, kelabu-biru atau cetek warna batu; Mata Perak yang disebabkan oleh kerosakan Mata; pernafasan tenang Perak yang disebabkan oleh bronkitis kronik dan sebagainya.


Sepasang:Silver nitrat Bersurai dan mendak Seterusnya:Ciri-ciri Produk Bahan Perak Nano