Perak Nitrat Daripada Rawatan

- Jun 28, 2017 -

Tidak berwarna, Nitrate Perak tidak haus kristal telus atau kristal putih, rasa pahit. Ketumpatan: 4.35, titik lebur 212 ° C, takat didih: 440 ° C. Digunakan dalam fotografi, cermin, perak, dakwat tersembunyi dan tidak pudar, pencelupan, porselin, pewarna, gading cetek dan analisis kimia reagen penting, Untuk antivirus, astringen, ophthalmia neonatal Pencegahan dan rawatan veterinar untuk luka dan keradangan tempatan.

Ujian haiwan boleh membawa kepada anemia hemolitik dan edema pulmonari, berulang kali suntikan perak yang berulang, boleh menyebabkan anemia, myeloproliferation, tisu dan organogenesis, Perak Nitrat terutamanya membran bawah tanah glomerular tenang perak, boleh menyebabkan penebalan membran bawah tanah.

Overdosis jangka pendek pada kulit dan membran mukus mempunyai kesan merangsang dan kakisan, kerosakan saluran pernafasan kepada bronkitis, tenang pernafasan submukosa perak, Perak Nitrat perak tenang pertama muncul dalam konjunktiva, selepas mengambil perak nitrat pencernaan saluran membran mukus adalah menghakis.

Kulit perak tenang, tangan biasa, lengan bawah dan bahagian lain yang terdedah, menunjukkan bintik hitam kelabu dan coklat, sesetengah orang kelihatan tenang kulit sistemik yang tenang, perubahan perak yang tenang ini sering berkekalan, mudah mereda, Perak Nitratkan kesan pada sistem pernafasan boleh menyebabkan Kepada bronkitis kronik.

Nitrat perak adalah agen pengoksidaan yang kuat dan berisiko kebakaran. Apabila api terbakar.

Dan bahan organik wujud bersama dengan cahaya boleh hitam, Perak Nitrat jika hidrogen sulfida, dengan atau tanpa cahaya hitam. Boleh diuraikan oleh pemanasan dan perak

Kulit: Pakai pakaian pelindung untuk mengelakkan sentuhan kulit.

Mata: dengan kacamata keselamatan kimia.

Penyedutan: Mesti dilengkapi alat pernafasan untuk mengelakkan pengambilan debu perak nitrat berlebihan atau campurannya.

Selepas mengambil nitrat perak, dengan cepat boleh menyedut air asin pekat, dan 2% sodium klorida suntikan lavage perlahan perlahan, supaya pembentukan perak klorida berkhasiat, Perak Nitrat dan untuk rawatan gejala lain. Kulit dan mata mukosa perak yang tenang, boleh digunakan campuran sodium thiosulfate dan potassium ferricyanide, suntikan intradermal atau subconjunctival tempatan, mempunyai kesan tertentu.

Untuk mengelakkan penguraian nitrat perak, Nitrate Perak boleh disimpan dalam botol coklat atau bekas gelap, dalam suhu rendah, pengudaraan Nitrat Nitrat, Nitrat Perak jauh bahan organik dan mudah mengoksida bahan pada pemeliharaan.

Kejadian kebocoran, harus memakai topeng pelindung dan sarung tangan. Nitrat Perak Bilas dengan air dan cairkan efluen ke dalam sistem air kumbahan.


Sepasang:Keselamatan Nanopartikel Silver Environment Seterusnya:Kompaun Kompaun Bukan Organik