Silver nitrat rawatan

- Jul 31, 2017 -

Kristal telus tak berwarna, tawar atau Kristal putih, Silver nitrat rasa yang agak pahit. Ketumpatan: takat lebur 4.35, 212 ° C, mendidih point: 440 ° C. digunakan untuk fotografi, cermin, nitrat Perak Perak bersalut, tersembunyi dan pudar dakwat, kotoran, porselin, pewarna, menggores ivory dan kimia analisis

Reagen penting, dari segi perubatan digunakan sebagai ejen antivirus, astringents Silver nitrat, neonatal ophthalmic prophylaxis dan penggunaan haiwan sebagai luka dan rawatan radang tempatan.

Haiwan ujian boleh membawa kepada hemolytic anemia dan pulmonari edema Silver nitrat diulang kecil dos suntikan Perak, boleh menyebabkan anemia, tisu, myeloproliferation dan organogenesis, nitrat Perak terutama glomerular basement membran Perak tenang, boleh membawa kepada penebalan membran tingkat bawah tanah.

Jangka pendek kerengsaan kulit yang berlebihan dan mengakis kesan pada saluran pernafasan, bronkitis,

Kulit tangan Perak tenang, biasa, dengan menggunakan lengan anda dan bahagian lain terdedah, nitrat Perak menunjukkan bintik hitam kelabu dan coklat, sesetengah orang muncul sistemik kulit tenang Perak, Silver nitrat perubahan tenang ini Perak adalah selalunya berpanjangan, mudah reda, kesan kepada pernafasan Sistem boleh menyebabkan bronkitis yang kronik.

Silver nitrat adalah agen pengoksida yang tinggi yang kukuh dan risiko kebakaran. Apabila api adalah terbakar.

Dan kewujudan bersama organik dengan kes cahaya hitam, Silver nitrat jika hidrogen sulfida, dengan atau tanpa cahaya hitam. Boleh decomposed oleh Pemanas dan Perak.

Silver nitrat dalam kes organik kelabu penguraian Silver nitrat hitam, Perak. Pure silver nitrat adalah stabil kepada cahaya, tetapi kerana produk am kesucian itu tidak cukup, air dan pepejal biasanya disimpan dalam botol reagent coklat. Silver nitrat dipanaskan 440 ° c untuk menghuraikan ke Perak, oksigen, nitrogen dan nitrogen dioksida. Penyelesaian aqueous dan penyelesaian etanol adalah neutral untuk suami yang kena dan mempunyai pH yang kira-kira 6. Takat didih 444 ° c (penguraian). Terdapat pengoksidaan. Silver nitrat kehadiran organik penting, lihat cahaya menjadi kelabu atau grayish hitam. Silver nitrat bertindak-balas dengan siri reagen pemendakan atau penyelarasan (lihat sebatian penyelarasan). Sebagai contoh, dengan tindak balas gas hidrogen sulfida, Silver nitrat pembentukan kerpasan sulfida Perak hitam Ag2S; dengan kalium kromat tindak balas, pembentukan kromat Perak coklat kemerahan pemendakan Ag2CrO4; dengan tindak balas fosfat disodium hidrogen, pembentukan kuning Perak fosfat pemendakan Ag3PO4; tindak balas dengan halogen boleh menjadi ion-ion, membentuk mendak AgX halide Perak. Nitrat Perak tetapi juga dengan peranan alkali, pembentukan oksida Perak hitam coklat pemendakan Ag2O; dengan peranan oxalate ion untuk membentuk putih Perak oxalate Ag2C2O4 kerpasan. Silver nitrat boleh bertindak balas dengan NH3, CN-, SCN - dan sebagainya untuk membentuk ion-ion kompleks yang pelbagai.

Analisis kimia untuk pemendakan ion-ion klorida, Silver nitrat rujukan kerja silver nitrat untuk penentukuran larutan natrium klorida. Bukan organik industri pembuatan Perak lain salts. Industri elektronik yang digunakan dalam pembuatan pelekat pengalir, baru purifiers gas, ayak-ayak molekul A8x, sarung tangan yang bersarung getah diulurkan dan bersalut Perak. Industri fotografi bagi pembuatan filem fotografi, filem x-ray Silver nitrat dan fotografi filem dan bahan-bahan fotografi yang lain. Industri electroplating digunakan untuk penyaduran perak komponen elektronik dan kraftangan lain, dan juga digunakan sebagai bahan Perak dan Perak untuk cermin dan thermoses. Industri bateri digunakan untuk menghasilkan Perak dan zink bateri. Silver nitrat ubat-ubatan yang digunakan sebagai racun kulat, agen hakisan. Industri kimia Jepun untuk mewarna rambut dan sebagainya. Kimia analisis Silver nitrat digunakan untuk menentukan klorin, iodin untuk menembak diri sendiri, bromine dan thiocyanate.


Sepasang:Klasifikasi sebatian bukan organik Seterusnya:Analisis Kimia Nitrat Perak