Perbezaan yang signifikan Silver nitrat

- Oct 25, 2017-

Sintesis di situ in situ Perak Tiny dan tegangan penipisan bulu telah dijalankan di bawah keadaan yang tidak reductant telah ditambah. Dalam kertas ini, Kumpulan fungsian gentian bulu terutamanya digunakan untuk ambil semula ion Perak untuk Perak Tiny, Silver nitrat dan interaksi antara pihak Tiny synthesized dan rantaian protein gentian bulu mungkin berlaku. Berdasarkan hipotesis yang telah dibuktikan oleh ultraviolet kelihatan penyerapan bil, nitrat Perak kemungkinan lain ialah bahawa dalam rantaian molekul protin bulu yang crosslinked oleh amino diazo reaksi amino pada gentian bulu. Tempoh suhu membolehkan pertumbuhan lengkap nukleus di Perak dalam rantaian protein cukup untuk mencipta lebih banyak salib-menghubungkan dalam rantaian protein dalam gentian bulu.

Penyelidik secara rawak dibahagikan kepada pesakit yang menghidapi ulser mulut kedua-dua Kumpulan, pesakit dalam kumpulan eksperimen telah dijamu dengan cauterization nitrat silver, Silver nitrat dan Kumpulan kawalan telah dijamu dengan plasebo. Ulser semua dihiburkan dengan tumpuan yang lidocaine 10% bagi bius topik 5 minit sebelum rawatan.

Dalam kumpulan eksperimen, swab silver nitrat diletakkan pada permukaan ulser sehingga luka itu menjadi putih. Dalam Kumpulan kawalan, di Bar kosong diletakkan pada masa yang sama sebagai permukaan ulser. Semua pesakit selepas rawatan, basuh mulut dengan air selama 5 minit. Silver nitrat kepada rekod tahap kesakitan pada pertama, ketiga dan hari ketujuh selepas pembedahan, membandingkan saiz ulser tersebut, mengukur saiz ulser tersebut pada hari ketujuh, Silver nitrat dan masa yang diperlukan untuk menyembuhkan ulser tersebut.

Keputusan menunjukkan bahawa, walaupun markah purata kesakitan adalah sama dalam kedua-dua kumpulan pra operasi, Walau bagaimanapun, tiada perbezaan yang signifikan antara Kumpulan eksperimen dan Kumpulan kawalan pada hari pertama dan skor kesakitan yang ketujuh. Pada hari ketujuh selepas pembedahan, nitrat Perak 60% dari pesakit dalam kumpulan eksperimen mempunyai penyembuhan ulser, dan hanya 32% daripada kumpulan kawalan mempunyai penyembuhan ulser; purata penyembuhan masa ulser kumpulan eksperimen adalah 2.7 hari, purata penyembuhan masa ulser dalam Kumpulan kawalan adalah 5.5 hari.

Kajian menunjukkan bahawa penggunaan silver nitrat dalam pembakaran ulser aphthous adalah regimen rawatan yang selamat dan berkesan dan pantas, boleh mengurangkan kesakitan ulser tersebut, tetapi juga memendekkan masa penyembuhan ulser.


Sepasang:Perak kimia Nanoparticle interaksi Seterusnya:Pembangunan aplikasi perlahan sebatian bukan organik