Silver nitrat mengukuhkan pengudaraan

- Aug 08, 2017 -

Kristal telus tak berwarna, tawar atau Kristal putih, rasa yang agak pahit. Ketumpatan Perak nitrat: 4.35, lebur ℃ titik 212, mendidih point: 440 ℃. Untuk imej, cermin, Perak nitrat bersalut Perak, tersembunyi dan mendalam kepada dakwat, mengotorkan, porselin, mewarna, menggores ivory dan kimia analisis

Penting reagen, perubatan digunakan sebagai antivirus, kesemak, keradangan mata neonatal Silver nitrat pencegahan dan rawatan Veterinar untuk luka dan keradangan setempat.

Ujian haiwan boleh membawa kepada hemolytic anemia dan pulmonari edema, dos kecil berulang Perak suntikan, boleh menyebabkan anemia, hyperplasia Sum-Sum tulang, tisu organ berlaku menanyakanNya secara Perak, Silver nitrat terutamanya buah pinggang glomerulus substrat Perak tenang, boleh membawa kepada penebalan filem.

Jangka pendek yang berlebihan pada kulit mucous membran mempunyai rangsangan tersebut dan kesan mengakis, Silver nitrat saluran pernafasan adalah manifestasi kerosakan bronkitis, membran mukus saluran pernafasan menanyakanNya secara Perak, menanyakanNya secara di Perak muncul dalam conjunctiva yang pertama, keliru selepas nitrat Perak, Silver nitrat membran mukus saluran penghadaman telah corrosivity ini.

Tenang Perak kulit, tangan yang biasa, dengan menggunakan lengan anda dan bahagian lain terdedah, nitrat Perak menunjukkan bintik hitam kelabu dan keperangan, beberapa orang kelihatan mayat Perak kulit, Silver nitrat perubahan tenang Perak adalah selalunya tahan lama, tidak mudah pudar, Silver nitrat yang kesan ke atas sistem pernafasan boleh menyebabkan bronkitis yang kronik.

Silver nitrat adalah oxidant yang kukuh dengan bahaya kebakaran. Api dengan air.

Wujud bersama-sama dengan organik, apabila lampu nitrat hitam, Perak jika terdapat hidrogen sulfida, tidak kira sama ada atau tidak lampu akan gelap. Boleh decomposed ke Perak oleh Pemanas.

Selepas nitrat Perak tersalah disampaikan, Silver nitrat ia dengan cepat boleh menyedut air garam pekat dan mencuci perut dengan 2% berklorin natrium suntikan untuk membuat penubuhan Perak klorida precipitate dan rawatan lain-lain gejala. Silver nitrat kulit dan membran mukus mata Perak boleh digunakan natrium thiosulfate dan besi untuk menembak diri sendiri kalium campuran, suntikan intradermal atau conjunctival tempatan Silver nitrat, ada kesan yang tertentu.

Untuk mengelakkan penguraian silver nitrat, boleh disimpan dalam botol coklat atau bekas dilindungi cahaya, suhu rendah, pengudaraan, bahan-bahan yang jauh bukan organik dan mudah dicetuskan. Memuatkan kaedah: kelas (II).

Silver nitrat kepunyaan agen pengoksida yang tinggi yang kukuh, bahan mengakis dan pencemaran alam sekitar. Dengan beberapa organik atau sulfur, fosforus bercampur-campur mengisar, impak boleh dibakar atau meletup; Silver nitrat adalah mengakis. Apabila kulit berwarna dengan penyelesaian Perak nitrat, bintik hitam muncul, Silver nitrat yang disebabkan oleh pembentukan protein hitam Perak.

Nitrat Perak mempunyai ketoksikan tertentu, ke dalam badan kepada penghasilan gastrousus hakisan teruk, maut dewasa sejumlah kira-kira 10 gram. Penyalahgunaan silver nitrat boleh menyebabkan sakit perut yang teruk, Silver nitrat muntah-muntah, darah dan perforation walaupun saluran gastrousus. boleh menyebabkan melecur kulit dan mata. Pekerja yang telah terdedah kepada produk untuk masa yang lama akan mempunyai penyakit sistemik Perak-badan. Manifestasi Silver nitrat termasuk: pelbagai jenis kulit berjeragat, warna kelabu-biru hitam atau cahaya bertanding bersama-sama, kerosakan mata yang disebabkan oleh Perak di mata, Silver nitrat pernafasan Perak menanyakanNya secara disebabkan oleh bronkitis kronik dan sebagainya.

Kedalam operasi, meningkatkan pengudaraan. Pengendali hendaklah memakai sarung tangan getah dan goggles untuk mengelakkan terkena pada kulit.

Simpan di tempat sejuk, pengudaraan; Dari api dan haba. Elakkan daripada cahaya. Silver nitrat suhu tidak lebih dari 30 ℃, kelembapan tidak melebihi 80%. Silver nitrat dalam pembungkusan mestilah dimeteraikan dan tidak lembap. sepatutnya dengan mudah (boleh) bahan api, mengurangkan ejen, kelas alkali, alkohol, bahan kimia yang boleh dimakan storan yang berasingan, elakkan bercampur penyimpanan.


Sepasang:Ciri-ciri Produk Bahan Perak Nano Seterusnya:Perak Nanoparticle membunuh yis