Silver nitrat kemudaratan kepada tubuh manusia

- Oct 24, 2017 -

Silver nitrat adalah crystal tak berwarna, larut dalam air. Pure silver nitrat adalah stabil kepada cahaya, tetapi kerana produk am kesucian itu tidak cukup, air dan pepejal biasanya disimpan dalam botol reagent coklat. Untuk fotografi emulsi, Perak, cermin, percetakan, perubatan, mewarna rambut, ujian klorida, bromide dan iodide, dll, juga digunakan dalam industri elektronik.

Analisis kimia untuk pemendakan ion-ion klorida, taraf bekerja silver nitrat untuk penentukuran larutan natrium klorida. Bukan organik industri pembuatan Perak lain salts. Industri elektronik yang digunakan dalam pembuatan pelekat pengalir, baru purifiers gas, ayak-ayak molekul A8x, sarung tangan yang bersarung getah diulurkan dan bersalut Perak. Industri fotografi bagi pembuatan filem, filem x-ray dan fotografi filem dan bahan-bahan fotografi yang lain. Industri electroplating digunakan untuk penyaduran perak komponen elektronik dan kraftangan lain, dan juga digunakan sebagai bahan bersalut Perak untuk cermin dan thermoses. Industri bateri digunakan untuk menghasilkan bateri Perak-zink. Ubat-ubatan yang digunakan sebagai racun kulat, agen hakisan. Industri kimia Jepun untuk mewarna rambut dan sebagainya. Analisis kimia digunakan untuk menentukan klorin, iodin untuk menembak diri sendiri, bromine dan thiocyanate.

Bagi Perak bebas-untuk menembak diri sendiri, seperti thio asid sulfurik Perak penyaduran, penyaduran perak, Perak disulfide imide Perak Perak, Perak sulfosalic asid Perak dan lain-lain utama garam. Merupakan sumber ion Perak. Kandungan nitrat Perak pada kadar penyaduran penyelesaian pengaliran, penyebaran dan pemendakan Perak mempunyai kesan yang tertentu. Dos umum yang 25-50g/L.

Penyelesaian akueus silver nitrat boleh dikurangkan oleh aldehydes reductant organik dan gula. Jadi ia adalah reagent untuk menguji aldehydes dan gula. Juga digunakan untuk menentukan ion klorida, penentuan pemangkin mangan, penyaduran elektrik, fotografi, pewarna porselin.

Apakah bahaya silver nitrat kepada tubuh manusia?

Terutamanya Perak ion logam berat, akan diracuni, di tangan akan menjadi putih, terutamanya berat logam yang disebabkan oleh protein denaturation.

Silver nitrat adalah crystal tak berwarna, larut dalam air. Pure silver nitrat adalah stabil kepada cahaya, tetapi kerana produk am kesucian itu tidak cukup, air dan pepejal biasanya disimpan dalam botol reagent coklat. Untuk fotografi emulsi, Perak, cermin, percetakan, perubatan, mewarna rambut, ujian klorida, bromide dan iodide, dll, juga digunakan dalam industri elektronik.

Silver nitrat dalam kes penguraian organik kelabu hitam, Perak. Pure silver nitrat adalah stabil kepada cahaya, tetapi kerana produk am kesucian itu tidak cukup, air dan pepejal biasanya disimpan dalam botol reagent coklat. Silver nitrat dipanaskan 440 ° c untuk menghuraikan ke Perak, oksigen, nitrogen dan nitrogen dioksida. Air dan penyelesaian etanol tindakbalas neutral elixir nitrat Perak dengan beberapa siri tindak balas pemendakan reagen atau reaksi penyelarasan. Sebagai contoh, dengan tindak balas gas hidrogen sulfida, pembentukan kerpasan sulfida Perak hitam Ag2S; dengan kalium kromat tindak balas, pembentukan kromat Perak coklat kemerahan pemendakan Ag2CrO4; dengan tindak balas fosfat natrium hidrogen, pembentukan kuning Perak fosfat pemendakan Ag3PO4; tindak balas dengan halogen boleh menjadi ion, untuk membentuk halide Perak AgX mendak. Malahan juga dengan peranan alkali, pembentukan kerpasan oksida Perak hitam coklat Ag2O; dengan peranan oxalate ion untuk membentuk putih Perak oxalate Ag2C2O4 kerpasan. Silver nitrat boleh bertindak balas dengan NH3, CN-, SCN - dan sebagainya untuk membentuk ion-ion penyelarasan yang pelbagai.

Penggunaan:

Analisis kimia untuk pemendakan ion-ion klorida, taraf bekerja silver nitrat untuk penentukuran larutan natrium klorida. Bukan organik industri pembuatan Perak lain salts. Industri elektronik yang digunakan dalam pembuatan pelekat pengalir, baru purifiers gas, ayak-ayak molekul A8x, sarung tangan yang bersarung getah diulurkan dan bersalut Perak. Industri fotografi bagi pembuatan filem, filem x-ray dan fotografi filem dan bahan-bahan fotografi yang lain. Industri electroplating digunakan untuk penyaduran perak komponen elektronik dan kraftangan lain, dan juga digunakan sebagai bahan bersalut Perak untuk cermin dan thermoses.


Sepasang:Pembangunan aplikasi perlahan sebatian bukan organik Seterusnya:Proses Perak Nanoparticle dinamik