The Inks konduktif And Paste perniagaan: Semuanya berubah

- Feb 20, 2017-

Semuanya berubah dalam dakwat dan busines pes konduktif s. IDTechEx e stimates bahawa dia dakwat konduktif dan pes pasaran akan mencapai hampir $ 1.7 bilion pada 2026 pada harga logam semasa. Perak bersaiz mikro pes konduktif akan menguasai pasaran, mengawal hampir keseluruhan pasaran pada 2016.
 
Nanopartikel perak akan, bagaimanapun, menjadi semakin kompetitif, mencari tempat digunakan dalam pelbagai bagi sektor aplikasi baru muncul untuk menjadi satu pasaran $ 80 juta pada tahun 2026. Copper akan kekal sebagai teknologi yang agak matang, tetapi akan mencapai kejayaan yang terhad sebagai sistem pengawetan novel dipasang untuk membuka pintu untuk jualan dakwat tembaga.
 
Industri panel solar akan menjadi pasaran tan 1.5K pada 2016 untuk screenprinted tembakan-jenis pes konduktif. Di peringkat pes, kumpulan baru pembekal tidak lama lagi akan datang untuk menguasai perniagaan ini, manakala di peringkat serbuk, pengguna akan memaksa melalui pangkalan pembekal yang lebih pelbagai.
 
Sentuhan pasaran elektrod tepi skrin akan terus merosot. The linewidth-over-jarak (L / S) telah menurun kepada 20/20, menolak Screenprinting dengan PTFs standard di luar had dan membuka pintu kepada photocurable pes. Teknik berasaskan punaran-akan mencari peluang-peluang tambahan sebagai bezel itu terus mengecil manakala PTFs standard akan mengekalkan beberapa bahagian di akhir kos rendah daripada pasaran.
 
Sensor seperti sensor penghunian kereta, sensor piezoresistive dicetak dan beberapa versi sensor glukosa akan kekal sebagai pasaran niche yang besar untuk pes konduktif, begitu juga sektor automotif dengan perkumpulan bercampur aplikasi baru muncul bertakung tradisional dan tinggi pertumbuhan. HF dan UHF RFID pasaran antena akan berkembang tetapi akan melihat bahagian pasaran relatif jenis dakwat mengubah dekad yang akan datang.
 
Antena 3D dibuat menggunakan percetakan aerosol akan terus semakin ketara. Pendekatan ini akan bersaing pada dengan (peranti antara sambungan acuan) MID teknik dan akan menjadi pemain besar dalam pasaran elektronik pengguna. Mesh logam sebagai alternatif ITO akan menembusi perlahan walaupun tempoh pengukuhan yang belum selesai dalam industri TCF, mewujudkan permintaan untuk nanoparticle perak digunakan dalam mengisi atau mencetak garis-garis halus.
 
Pasaran baru akan muncul dan mewujudkan keperluan prestasi baru. Dalam acuan elektronik akan menuntut dakwat yang boleh meregang dan bertahan proses termopembentukan / acuan. Tekstil elektronik akan memerlukan dakwat yang benar-benar stretchable dan menahan kitaran basuh berulang. Dicetak 3D elektronik dan desktop pencetak PCB perlu kekonduksian yang tinggi dan dakwat suhu rendah untuk membuka luas kemungkinan prototaip baru untuk pencetak 3D dan pereka litar. Semua pasaran ini bersedia untuk pertumbuhan yang disediakan pesat inovasi teknologi boleh memenuhi tarik pasaran.
 
Perhatikan bahawa jualan dakwat harga telah menurun disebabkan oleh penurunan dalam harga logam mentah tetapi juga memberi tekanan kepada margin, menyebabkan penurunan dalam ramalan hasil kami.
 
" Konduktif Markets Ink 2017-2027: Ramalan, Technologies, Pemain ," Saya Laporan terkini DTechEx pada dakwat dan tampal pasaran konduktif, memberikan gambaran yang menyeluruh daripada dakwat konduktif dan pasaran paste, memberi terperinci 10 tahun ramalan pasaran dibahagikan oleh aplikasi dan jenis bahan, serta analisis terperinci sekurang-kurangnya 17 yang sedia ada dan yang baru muncul sektor permohonan.


IDTechEx petunjuk keputusan perniagaan strategik melalui perkhidmatan Penyelidikan dan Acara, membantu anda keuntungan daripada teknologi baru muncul. IDTechEx menyediakan penyelidikan bebas, risikan perniagaan dan nasihat kepada syarikat-syarikat di seluruh rantaian nilai berdasarkan aktiviti-aktiviti penyelidikan teras dan kaedah menyediakan data dicari oleh pemimpin perniagaan, ahli strategi dan pengakap teknologi baru muncul untuk membantu keputusan perniagaan mereka. Orang yang berminat boleh mengetahui lebih lanjut di www.IDTechEx.com, dan untuk membincangkan keperluan mereka, boleh menghubungi IDTechEx di research@IDTechEx.com.
 

Sepasang:Electrochemically Disediakan Silver Nanoflakes Dan nanowayar Seterusnya:TMDC Nanoflakes Membuat Jenis New Sel photosynthetic Solar