Cermin depan New VW mencerminkan haba, defrosts Ice Tanpa Wayar filamen

- Mar 01, 2017 -

Anda mungkin berfikir teknologi cermin depan bukan sarang untuk penyelidikan, tetapi Volkswagen hanya mengeluarkan satu jenis baru cermin depan yang menangani beberapa isu yang sangat umum.


"Iklim cermin" Volkswagen tidak jauh dengan elemen pemanasan dilihat diletakkan ke dalam sebuah kaca yang dipanaskan. Sebaliknya terdapat lapisan nipis perak elektrik konduktif dalam kaca berlapis. Maksimum 400-500 watt berjalan melalui lapisan, membantu ais cair. Terdapat juga filamen tambahan di bawah wipers cermin depan untuk menghalang mereka daripada membeku untuk kaca.

volkswagen-iklim-windscreen.jpg

Manfaat melampaui musim sejuk. Lapisan nipis perak, tidak dapat dilihat dengan penghuni, bertindak sebagai perisai haba pasif, mengurangkan jumlah haba yang memasuki kabin apabila matahari bersinar. Volkswagen percaya ia boleh mengurangkan suhu dalaman sebanyak 15 darjah lebih daripada kaca tradisional.

Sistem ini adalah sedikit lebih elegan daripada kaca depan dipanaskan biasa anda akan menghadapi, yang mempunyai wayar filamen nipis. Mereka wayar sebahagian besarnya tidak kelihatan, tetapi di bawah syarat-syarat tertentu, mereka menjadi agak jelas dan agak menjengkelkan. Kebanyakan kenderaan Jaguar Land Rover mempunyai jenis ini cermin.

Ia tidak muncul bahawa teknologi ini datang ke Amerika Syarikat agak lagi. Ia akan bermula sebagai satu pilihan untuk beberapa kenderaan Euro-pasaran Volkswagen, termasuk Golf , Golf Sportsvan, Tiguan , Sharan, Passat dan Passat Variant. Harga bermula pada € 340, yang menukarkan kepada kira-kira $ 365 pada masa penulisan.Sepasang:Clariant Lancar Nano perak konduktif Ink Seterusnya:Electrochemically Disediakan Silver Nanoflakes Dan nanowayar